fbpx

Duiken en snorkelen

duiken en snorkelen

duiken en snorkelenAls je wilt duiken en snorkelen in Thailand, dan heb je ontzettend veel mogelijkheden. Het land telt ontzettend veel eilanden vanaf waar je duik- of snorkeltrips kunt maken.

Verreweg de meest populaire eilanden om dit te doen, zijn Koh Tao en Koh Lanta. Het koraal is er prachtig en onderwater zie je de mooiste vissen aan je voorbij trekken. Groot en klein en in de meest exotische kleuren. Het is niet voor niets dat er jaarlijks ontzettend veel toeristen naar deze eilanden komen om de onderwaterwereld daar te ontdekken.Duikbrevet halen bij een van de duikscholen

Duiken en snorkelen in Thailand is dus razend populair onder vakantiegangers. Naast het zelf doen, kun je ook je duikbrevet halen bij een van de vele duikscholen op de eilanden. Dat is vaak een stuk goedkoper dan in Nederland of andere landen op de wereld. Voor het snorkelen heb je dat natuurlijk niet nodig.

Als je een snorkeltrip boekt, dan is de kans groot dat je een zwemvest aangereikt krijgt. Doe deze aan en volg de instructies op. De stroming op zee kan erg sterk zijn, waardoor zelfs de beste zwemmers in de problemen raken. Hoewel je met het snorkelen niet diep gaat, krijg je wel een idee van wat er zich onderwater allemaal afspeelt.

Je ziet het: duiken en snorkelen in Thailand is een leuke bezigheid om eens wat anders te doen tijdens je vakantie.

Wij zetten nog even de beste spots voor je op een rij:

In de eerste plaats is dat in de Andaman Zee aan de westkust van Thailand. Populaire bestemmingen hier zijn Koh Lanta, Phuket, Koh Lipe en de Phi Phi-eilanden. Vanuit Khao Lak en Krabi op het vasteland kun je een aantal duikstekken aandoen.

duiken en snorkelenDe beste periode om hier te duiken en snorkelen in Thailand is van november tot en met mei. De rest van het jaar is het moessontijd, waardoor sommige duikstekken onbereikbaar worden. Laat je hier echter niet door afschrikken, want zolang het weer het toelaat, varen de boten uit voor dagtrips. Zeker in deze periode kun je vaak een goede deal maken in een van de plaatselijke duikcentra.Golf van Thailand

Ook de Golf van Thailand – aan de oostkust van het land – biedt prima plekken om het leven onderwater te verkennen. Natuurlijk ligt daar Koh Tao, maar ook de eilanden Koh Samui en Koh Phangan zijn populaire duikstekken. Ook bij Pattaya en Koh Chang ligt een aantal spectaculaire wrakken waar je schitterend kunt duiken.

In de Golf van Thailand trekken veel duikers van mei tot oktober naar de vlakke zee en de paradijselijke weersomstandigheden, totdat de moessonwinden tegen eind september beginnen aan te trekken. Maar zelfs dan kun je op al die plaatsen goed duiken en kun je plezier maken. Daarvoor maakt het niet uit welk jaargetijde het is.