fbpx
duiken bij koh bonEilanden Ontdek Thailand 

Duiken bij Koh Bon (video)

Thailand staat bekend als duikparadijs. Duiken bij Koh Bon is dan ook iets wat je als duikliefhebber hoe dan ook gedaan moet hebben.

Het eiland Koh Bon ligt een uur ten noorden van de Similan Islands. Het is een van de beste plekken in Thailand om reuzenmanta’s (grote roggen) te zien.

Vooral in april en mei kun je ze hier in veelvoud onder water bewonderen. Duiken bij Koh Bon doe je dus vooral om deze vissen te bekijken.
duiken bij koh bon

Duiken bij Koh Bon: veel speciale vissensoorten

Als je op zoek gaat naar deze speciale vissen, dan is het belangrijk om een klein beetje afstand te houden. Doe je dat, dan bestaat de kans dat ze om je heen gaan zwemmen en op zoek gaan naar plankton om te eten. Als de reuzenmanta zich bedreigd voelt, dan is hij gauw weg en gaat hij elders op zoek naar voedsel. Wees dus rustig en maak geen snelle of agressieve bewegingen.

Duiken bij Koh Bon is echter meer dan alleen het bekijken van deze vissen. Er zwemmen hier namelijk ook haaien rond. Voorzichtigheid is dus geboden. Van Koh Bon wordt ook gezegd dat het geen plek is voor beginners. Ben je echter een ervaren duiker, dan is dit absoluut een must om te bezoeken.

Nachtduiken

Ten westen van het eiland Koh Bon ligt Koh Bon Pinnacle. Ook hier tref je onder water grote scholen vissen aan. Bovendien is deze plek erg geschikt voor het nachtduiken. Duiken bij Koh Bon doe je het beste tussen november en april. De watertemperatuur is dan tussen de 26 en 29 graden.

Koh Bon ligt zo’n 145 kilometer ten noorden van Phuket (8 uur varen) en 50 kilometer ten noordoosten van Khao Lak (zo’n 3 uur varen). Behalve duiken is er verder niks te doen, dus na een dag is het beter om je heil weer elders te zoeken.

Lees ook

%d bloggers liken dit: