fbpx
Droomvestemming Koh ChangEilanden Ontdek Thailand 

Droombestemming Koh Chang (video)

Koh Chang betekent ‘olifanteneiland’, een naam die het eiland dankt aan zijn vorm. Het ligt in de Golf van Thailand, helemaal in het oosten, nabij Cambodja.

Koh Chang

Het is het op een na grootste eiland van Thailand  en het is eigenlijk een berg die oprijst uit de zee, begroeid met jungle-achtige wouden. Aan de buitenrand is een weg rond het eiland, die alleen in het zuidelijkste puntje onderbroken is.

Die weg loopt overigens over vele heuvels, waarvan sommige zeer steil zijn. Het is daardoor vooral een eiland voor mensen die in goede conditie zijn, en van jungle-trektochten houden. Uiteraard is Koh Chang een ideaal wandel-eiland, maar ook de liefhebbers van watersporten en duiken komen hier volop aan hun trekken.

Video

In de afgelopen 10 jaar is er veel veranderd op dit tropische eiland aan de Oostkust van Thailand. Het is al lang niet meer het onherbergzame eiland dat moeilijk bereikbaar was en alleen voor de echte backpacker was weggelegd. Tegenwoordig is er op Koh Chang voor ieder wat wil.  Meer informatie wanneer je het beste ernaar toe kan reizen, vind je hier

De onderstaande video van online magazine Thai Guru geeft een mooi overzicht van het eiland. Het toeristische en vermakelijke deel. En de rustige kant, waar je jezelf nog onbespied waant.

Lees ook

%d bloggers liken dit: