Drone in Thailand oplaten vanaf morgen verboden

Van plan je drone in Thailand op te laten om adembenemende beelden te maken? Bijvoorbeeld boven een van de eilanden? Dat mag vanaf morgen niet meer.

Tenminste, niet als je jouw drone in Thailand niet registreert bij de autoriteiten. Daar krijg je dan 90 dagen voor. Doe je dit niet, dan riskeer je een gevangenisstraf tot maximaal 5 jaar en/of een boete van maximaal 100.000 baht. Of allebei…


In de praktijk komt het er dus op neer dat je als toerist je drone in Thailand niet meer kunt oplaten.

Steeds meer fervente videofreaks nemen hun drone mee in hun rugzak naar Thailand om daar vervolgens de meest spectaculaire beelden te maken.

Vette video’s op internet

Zoek maar eens op deze website of bijvoorbeeld op YouTube en je komt vette video’s tegen met beelden die met een drone in Thailand zijn gemaakt.


Op dit moment zijn er volgens de autoriteiten 350 drones geregistreerd in Thailand. De verwachting is dat dit de komende 3 maanden veel meer wordt. Maar dus niet van toeristen.

Overigens is er van 25 tot 29 oktober een compleet droneverbod boven Bangkok in verband met de uitvaart van de vorig jaar overleden koning Bhumibol.

One Comment - Write a Comment

  1. Nou gaat lekker. Komen ze nu elke dag met een nieuw ridicuul verbod? Wordt hoog tijd voor nieuwe democratische verkiezingen in Thailand zodat we eindelijk (weer) afscheid kunnen nemen van dit dictatoriaal militaire regime. Het ging zo goed toen Takhsin’s regering het voor het zeggen had. Ze doen erg hard hun best om toeristen en expats het land uit te jagen. ’t Is dat mijn vrouw en schoonfamilie Thais en kinderen half Thais zijn, anders was ik allang verkast richting Myanmar, Vietnam of Filipijnen.

    Reply

Post Comment