fbpx
tips wat je kunt doen op Koh SamuiEilanden Ontdek Thailand 

Drie tips wat je kunt doen op Koh Samui

Er zijn zo van die plekken waar je steeds maar terug blijft komen. En Koh Samui is voor veel reizigers zo’n plek. Als je denkt ‘ik heb het allemaal wel gezien’: Hier enkele tips wat je kunt doen op Koh Samui. 

Al vraag je het aan mensen “Waarom ga je steeds weer terug naar Koh Samui. Er is nog zoveel meer te zien in Thailand.” Dan hebben ze vaak geen antwoord.

Het is een soort aantrekkingskracht die ze niet kunnen verklaren. Maar zelfs dit soort plekken kunnen gaan vervelen als je het idee hebt dat er voor jou niets nieuws meer te is doen op Koh Samui. Laten we dat snel gaan voorkomen. Hier zijn drie tips:

Na Muang Waterfall

Koh Samui is beroemd om zijn stranden. Wat veel mensen niet weten: het heeft ook een paar schitterende watervallen. Na Muang Waterfall is daar misschien wel de mooiste van.

Het bestaat eigenlijk uit een paar watervallen. De eetste is al adembenemend. Dat is een mooie plek om even op krachten te komen voor de tweede. Die is namelijk zo’n 30 minuten wandelen.

Als je daar dan bent… en je bent bijgekomen van het uitzicht: zwemkleren aan en zwemmen! Je kunt zelfs tot achter de waterval zwemmen. Hoe cool is dat? De rotsformatie hebben door het water een ietwat paarse gloed gekregen. Prachtig om te zien.

De entree tot de waterval is gratis. Let op! Er zijn gidsen die je aanbieden om je naar de tweede waterval te brengen. Die zijn niet nodig, de paden zijn breed en staan duidelijk aangegeven.

The Secret Buddha Garden

Deze magische plek ligt in de heuvels van Koh Samui. Interessant is dat de beelden die je hier ziet zijn gemaakt door een fruitteler, genaamd Nim Thongsuk. Hij maakte beelden van dieren, goeden en mensen in verschillende poses.

De plek ligt in het bos en dat geeft een soort van natuurlijke rust. Het geluid van een waterval vergroot die innerlijke rust. Klim ook even naar de toppen van de heuvel. Het uitzicht van hier is adembenemend.

Bophut Fisherman’s Village

De vissers in dit voormalige vissersdorpje zijn allang vertrokken. Wat overblijft is een rustiek dorp dat direct aan het water is gebouwd. Het is lastig te omschrijven waarom dit dorp zo speciaal is, maar de sfeer is er totaal anders dan alle andere dorpen in Thailand.

De beste dag om dit dorp te bezoeken is vrijdag. Dan wordt er op Beach Road een enorme markt gehouden. De Beach Road is al heel smal, en met al die kraampjes erbij wordt het wel heel knus!

Je kunt hier ook direct aan het water eten. Wij adviseren je om de Seafood restaurants uit te proberen die op het strand zijn gelegen. In een voormalig vissersdorp aan het water vis eten. Meer authentiek kunnen we het niet maken!

Lees ook