Don Mueang en Suvarnabhumi Airport gewaardeerd om on-time service

Een opmerkelijk bericht: Don Mueang en Suvarnabhumi Airport gewaardeerd om hun on-time service. Het is nauwelijks voor te stellen.

Regelmatig duiken er foto’s op het internet op van lange wachtrijen voor de immigratie op de Thaise vliegvelden. Zowel het land in als het land uit.

Vier uur wachten…

Afgelopen week moesten reizigers op Don Mueang Airport zelfs vier uur lang wachten voor ze aan de beurt waren bij de immigratie. De reden? Het personeel was niet op de hoogte van de hoeveelheid landende vluchten. Met als gevolg meer dan 6.000 mensen die uren stonden te wachten.
De Thaise autoriteiten doen ondertussen mee aan een ‘mooi weer-show’. Airports of Thailand (AoT) meldt namelijk Don Mueang en Suvarnabhumi Airport gewaardeerd worden om hun on-time service. Ze staan zelfs in een top-10 van vliegvelden in Asia-Pacific.

Don Mueang op plek 4, Suvarnabhumi op plaats 10. Er werd vooral gekeken naar de aankomst- en vertrektijden van vliegtuigen. Een prima score, maar het staat natuurlijk haaks op de zaken waar toeristen op de luchthavens mee te maken krijgen.

Want ook op Suvarnabhumi Airport zijn lange wachtrijen voor de immigratie geen uitzondering. Sommige reizigers missen zelfs hun vlucht, omdat ze na een uur vaak nog niet door de paspoortcontrole zijn.

Overigens melden de Thaise autoriteiten dat ze bezig zijn met het automatiseren van de immigratie. Hoe lang dat gaat duren, weet niemand nog…

Share This Post

Post Comment