fbpx
Chiang Mai Ontdek Thailand 

Wat Doi Saket in Chiang Mai

In Chiang Mai zijn er heel veel tempels. De een nog bijzonder of mooier dan de ander. Aan dat rijtje voegen we er nog eentje aan toe: Wat Doi Saket.

De boeddhistische tempel, die aan de rand van Chiang Mai ligt, zou zijn gebouwd in het jaar 1112 ter gelegenheid van een bezoek van Boeddha aan deze plek. Of het waar is, blijft de vraag.

Wat we wel zeker weten is dat kunstenaar Khun Chaiwat Wannanon in 1990 de wanden van de tempel met prachtige tekeningen versierde. Daar deed hij vier jaar over. Het is een van de redenen waarom deze tempel anders is dan andere tempels. Omdat de moderne kunst niet vaak gezien wordt in Boeddhistische tempels. in Thailand.

Wat Doi Saket in Chiang Mai

Steile trap

Wat Doi Suthep, de meer bekende tempel op de berg van Chiang Mai, heeft model gestaan voor Wat Doi Saket. Als is deze tempel een stuk kleiner. Een van de bezienswaardigheden is de enorme zittende gouden boeddha.

Maar je tocht naar de tempel begint onderaan de heuvel waarop de tempel ligt. Een steile trap brengt je er naar toe. Ik heb ‘m in een keer gelopen, maar ik ben in goede conditie. Het is een stevige klim.

Voor mensen die slechter te been zijn is er ook een mogelijkheid om met de brommer of auto naar boven te komen.

Wat Doi Saket in Chiang Mai

Bezoek aan Wat Doi Saket

Als je deze bijzondere tempel gaat bezoeken, zorg dan dat je goed gekleed gaat. Geen korte rokjes, niet verhullende shirts, of mouwloze T-shirts. Zorg dat een flinke sjaal bij je hebt of een lange broek en een shirt dat je over je kleding kan aantrekken.

Je vindt Wat Doi Saket als je van Chiang Mai naar Chiang Rai rijdt via highway 118. De rit duurt vanaf het centrum van Chiang Mai met de scooter ongeveer 30 minuten. Klik hier voor Google Maps.

Video

Deze video, gemaakt met een drone, geeft een aardig beeld van Wat Doi Saket.

Lees ook

%d bloggers liken dit: