fbpx
hoogste punt van ThailandChiang Mai Ontdek Thailand 

Doi Inthanon: hoogste punt van Thailand

Doi InthanonIn het noorden van Thailand, net boven Chiang Mai, ligt het prachtige ‘National Park’ Doi Inthanon. Slechts anderhalf uur rijden vanuit de stad en je bent er.

Het is er duidelijk kouder en het komt mistig over door de laaghangende bewolking. Gekscherend heb ik wel eens gezegd dat ze de Olympische Winterspelen voor Thailand kunnen gaan plannen, na de meldingen van ‘extreme kou’ een aantal weken geleden.

Ik trek het boetekleed aan en buig mij nederig, bah wat is het er koud. Bijna een week in Thailand, de berichten van windhozen en hagelbuien in Nederland worden als amusant ervaren, maar nu niet meer.

Toch word ik een beetje overvallen door Doi Inthanon. Het is een echte berg; het ruikt er zelfs als in de Alpen.hoogste punt van ThailandDoi Inthanon

Volgens onze vertrouwde Wiki ligt de berg 2.590 meter boven zeeniveau. De Thai zijn bescheidener, zij vermelden een trotse 2.565 meter. Die meters worden uitgerekend tot in de millimeters. Schijnbaar zijn er wat concurrenten.

De verwarring wordt in stand gehouden door een groot houten strak gelakt bord met de tekst: ‘Het Hoogste Punt van Thailand is hier’. Maar, kijk je naar rechts dan gaat er een trap de heuvel op naar… boven.

Is er dan een hoger punt dan dit hoogste punt van Thailand? Vol verwachting haal ik diep adem en begin de beklimming van een paar meter en kom bij een klein monument en een plek voor meditatie en reflectie.

Parelwit

Het beeld wordt door twee nijvere Thai ontdaan van zijn jaarlijks terugkerende laag mos, zodat er ineens parelwit verschijnt voor de toeristen die de volgende stap in de zoektocht hebben gezet.

Bijna aan het zicht onttrokken gaat de trap nog een stukje verder en ja omhoog dus… naar het hoogste punt van Thailand, maar nu waarschijnlijk echt.

De route leidt je op een prachtige wijze door de mosgroene jungle. Je hebt het idee dat je tussen de boomkruinen loopt. De vlonders wiebelen daarbij wel een beetje. Je komt op een gegeven moment uit bij het bezoekerscentrum en het onvermijdelijk winkeltje met souvenirs.

Buiten op de muur hangt een thermometer 16 graden. Bah, wat is het koud. Zoiets verwacht je niet in Thailand. En dus maar weer gauw terug naar het dal, waar het lekker 30 graden warm is.Lees ook

%d bloggers liken dit: