fbpx
Chiang Rai Uitgelicht 

Doe eens avontuurlijk in Thailand

Kun je nog dat grote Boeddhabeeld op de berg herinneren? Of die tempel. Dat je vanaf de weg hebt bewonderd. Jammer dat je niet de berg op bent gereden. Want avontuurlijk in Thailand doen loont. 

Eerlijk is eerlijk, soms rijd je zo’n berg op en dat valt het enigszins tegen. Vaak heb je dan nog een fantastisch uitzicht om van te genieten. En heb je onderweg een leuk coffeeshop gezien of eettentje.

Het is bijna altijd een win-win situatie als je van de originele plan afwijkt. Ook als je met een toerbus rondreist. Vraag even om een uitstapje te maken. Thailand kent zoveel geheime plekjes. Die zelfs de Thai niet goed kennen.

Ik reed deze week met een vriend net buiten Chiang Rai een berg op, waar we een pagoda op hadden zien schitteren. De rit was niet makkelijk, veel zij-weggetjes waardoor je verdwaald kunt raken. We bleven echter de weg naar boven kiezen. En dat loonde.

Verlaten en stilte

We hadden niet alleen een prachtig uitzicht, maar zagen ook een fantastische tempel. De geheel verlaten was. Ik krijg dan echt zo’n gevoel van een ontdekkingsreiziger. “Hier zijn nog niet veel toeristen geweest”. We hebben daar een tijdje rustig gekeken en van de immense stilte genoten. We hoorde alleen het geluid van de vogels.

Toen we verdwaald waren hadden we ook een andere beeld ontdekt. Dat bezochten we op de terugweg. Een chinees uitziend koperkleurig beeld van een vrouw met twee kinderen.  En een draak daaronder. Ik vond het mooi en potsierlijk tegelijkertijd.

Avontuurlijk in Thailand

Navraag leerde dat dit een beeld dat voor de 50ste verjaardag van (toen nog) de kroonprinses was. Onderaan de berg vonden we een coffeeshop langs de weg.

Deze ervaringen hadden we nooit gehad als we vanaf de weg hadden gezegd “kijk daar, een pagoda, op de berg” en vervolgens hadden doorgereden.  En nu hebben we een memorable middag beleefd.

Lees ook