Dertien doden bij ongeluk in Thailand

doden bij ongelukBij een ongeluk met een minibus in de provincie Chaiyaphum Kaeng Khro zijn 12 Vietnamese studenten  en de chauffeur om het leven gekomen.

De studenten waren vanuit Bangkok vertrokken naar huis. In de Thaise hoofdstad hadden ze een seminar bijgewoond. De minibus was een van vijf die onderweg waren naar Vietnam. Rond zeven uur in de ochtend is de chauffeur vermoedelijk achter het stuur in slaap gevallen. De bus verminderde vaart, de andere minibussen haalde hem in. Daarna is de chauffeur op de andere weghelft terecht gekomen, waar het frontaal botste met een vrachtwagen. Direct na de klap vloog de minibus in brand.


Veel doden bij ongeluk

De verkeersituatie op de weg is in Thailand een van de meest gevaarlijkste van de wereld. Gemiddeld genomen zijn er op de 100.000 mensen 38 doden per jaar te betreuren. Er zijn maar weinig landen die dit treurige record weten te verbeteren. Alleen in de Dominicaanse Republiek en op Niue eilanden vallen meer verkeersdoden dan in Thailand.

In 2010 vielen in totaal 26.000 verkeersdoden in Thailand. Wat vreemd is, is dat er geen cijfers beschikbaar zijn hoeveel toeristen daarbij het leven lieten. Vermoedelijk zijn die hoog, en om het al gekwelde toerisme niet verder af te schrikken worden die cijfers angstvallig achter de hand gehouden.

Brommers

Veel toeristen en Thai komen om tijdens een rit op een ‘brommertje’. Die kun je gemakkelijk huren en ze zijn heel handig. Probleem is dat die ‘brommertjes’ eigenlijk motoren zijn. Je kunt er met gemak 100 km/u mee rijden. En dat in een korte broek, een helm die de naam niet mag dragen, en Thai die lak hebben aan alle verkeersregels. Vragen om moeilijkheden en dus velen doden.

Als je een brommertje huurt, wat we niet afraden, rij dan zo defensief mogelijk. Houdt rekening met alle gekke dingen de je maar kunt bedenken.

Video brommer rijden Koh Lanta2 Comments - Write a Comment

  1. klopt ook de farang lapt regels aan zijn laars
    en dit filmpje zegt weinig ze moeten een in chiang mai filmen net bangkok
    of op koh samui is een grote racebaan

    Reply
  2. Deze heer heeft waarschijnlijk ook al een hekel aan een helm. Dit is vragen om problemen. Het zijn niet alleen de Thai die de regels aan hun laars lappen. Ook de toeristen. Het kost toch maar 200 bath als er een politiecontrole is.

    Reply

Post Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.