Dodelijke drama voor 4 spelende kinderen

Dodelijke drama met zwemmende kinderen Ondanks de enorme lengte aan stranden en de hoeveelheid eilandjes in Thailand is het geen land van zwemmers. Al eerder hebben we geschreven over de wonderlijke situaties van Thai die te water gaan.

Een triest bewijs van de stelling brengt het nieuws dat vier meisjes zijn verdronken in een vijver in Korat. De meisjes zaten allemaal in dezelfde klas van de Ban Buwa school en waren 9 en 10 jaar oud.


Dodelijke drama met zwemmende kinderen
Het zou een stuk helpen als kinderen in Thailand zouden leren zwemmen, maar wat kunnen we zeggen wanneer we zelf het schoolzwemmen hebben afgeschaft.

Dodelijke drama in vijver

Een vijver bij rijstveld in het district Nakhon Ratchasima is de dodelijke val geworden voor de vier meisjes uit een dorp, zelfs uit een klas, een drama. Het geeft aan dat het zwemmen in Thailand echt iets is voor toeristen en dat de Thai het niet gewoon zijn. Iets wat voor toeristen goed is om te weten wanneer je zeker ook thaise kinderen ziet spelen langs of misschien wel in het water.

Ben er op voorbereid om eventueel te handelen. Naar aanleiding van het dodelijke drama zijn vrijwilligers meteen weer aan de slag gegaan om voorlichting te geven aan kinderen en ouders hoe te handelen bij een verdrinkingsgeval. De ehbo cursus aan kinderen is natuurlijk belangrijk omdat zij waarschijnlijk het meest dichtbij zijn wanneer er een ongeval gebeurt met een van hun speelkameraadjes.

Wat natuurlijk optimaal zou zijn is wanneer het ook bij ons in Nederland afgeschafte verplichte schoolzwemmen zou worden ingevoerd.

Wat kun je doen?

Thailand heeft natuurlijk ook ongelooflijk veel land wat niet grenst aan het water, maar gezien de temperatuur is elk watertje er aantrekkelijk en voor ongeoefende kinderen supergevaarlijk.

Dat het geen overbodige luxe is blijkt uit de cijfers van het ziekenhuis voor Nakhon Ratchasmi dat in 2014 23 slachtoffers van het water onder te leeftijd van 15 jaar te betreuren had.

Misschien dat we als zwemmersland een beetje terug kunnen doen voor de Thai door wat extra ogen op het water te houden wanneer we toch aan het genieten zijn van de verkoeling. Stel je eens voor dat je daarmee een kind kunt redden.

Post Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.