fbpx
provincies met smog in ThailandChiang Mai Chiang Rai Uitgelicht 

Dit zijn de provincies met smog in Thailand

Al een tijdje waarschuwen we voor de noordelijke provincies die te maken hebben met gevaarlijke hoeveelheden smog in Thailand. We roepen zelfs mensen op om daar weg te blijven. Dit zijn die provincies.

Oorzaak van alle elende is het afbranden van velden door boeren. Daarbij worden ook hele stuk bos afgebrand, om zo meer landbouwgrond te creëren.

Dat afbranden gebeurt elk jaar in februari en maart massaal, maar nog nooit was de vervuiling van smog zo hoog. Sommige provincies geven een vervuiling van fijnstof door van 700 microgram per kubieke meter.

Dat zijn extreme situaties en gevaarlijk voor de gezondheid. Zeker voor (jonge) kinderen, ouderen en mensen die al problemen hebben met hun luchtwegen.

Provincies met smog in Thailand

Het gaat om de provincies Chiang Mai, Chiang Rai, Lampang, Lamphun, Mae Hong Son, Nan, Phayao en Phrae. Deze situatie is behalve ongezond voor de bevolking ook een ramp voor de toeristensector. Reizigers blijven massaal weg, en dat is begrijpelijk.

Brandweer auto’s rijden door de straten en spuiten water in de lucht. In de hoop dat de druppels die fijnstof doel neerdalen. Dat is een druppel op een gloeiende plaat.

Er zal een oplossing moeten komen, waarbij ook Laos en Myanmar worden betrokken. Want ook in de buurlanden word massaal branden aangestoken.

Lees ook

%d bloggers liken dit: