fbpx
geen beer gardens voor CentralWorldBangkok Uitgelicht 

Dit jaar geen beer gardens voor CentralWorld in Bangkok

Wie de afgelopen jaren weleens in december in Bangkok is geweest, heeft ze ongetwijfeld gezien. De beer gardens voor Central World. Maar die komen niet meer terug.

En daarmee komt er een eind aan weer een ‘traditie’ in Bangkok. Want zo mag je de beer gardens voor CentralWorld wel noemen. Elk jaar weer werd het grote plein voor het winkelcentrum omgetoverd in een speeltuin voor kinderen en volwassenen.

Voor de kinderen de grootste kerstversieringen en voor de volwassenen dus de beer gardens voor CentralWorld in de maand december tot de jaarwisseling. Alle grote biermerken in Thailand (Chang, Singha, Leo, Heineken etc.) hadden er een eigen biertuin, waar je kon genieten van bier, eten en optredens van DJ’s en Thaise artiesten.

‘Tegenvallende belangstelling’

Dit jaar gaat het roer om. Volgens Central komt het door ‘veranderende levensstijlen van de klanten.’ Ofwel, tegenvallende belangstelling. Echter, de geruchten doen de ronde dat de overheid bezig is om het promoten van alcohol in de ban te doen.

Want avond aan avond zat het er vol en was het er feest. Je kan mij dan ook niet wijsmaken dat dit besluit zomaar uit de lucht komt vallen. En zo sneuvelt er weer een traditie in Bangkok. Nu maar hopen dat ondernemers elders in de stad hun kans grijpen om beer gardens in te richten rond de leukste periode van het jaar.

Lees ook