F Zaterdag Makha Bucha Day in Thailand: geen alcoholverkoop - Hier is Thailand.nl
Makha Bucha Day in ThailandBoeddhisme Uitgelicht 

Zaterdag Makha Bucha Day in Thailand: geen alcoholverkoop

Aanstaande zaterdag is het Makha Bucha Day in Thailand. Dat is niet alleen een vrije dag voor de Thai, maar ook een dag dat er officieel geen alcohol verkocht wordt.

Makha Bucha Day in Thailand is een belangrijke boeddhistische dag. Voor veel Thai betekent dat naar de tempel gaan en offeren aan de monniken. En… geen alcohol drinken.

Ook als je als toerist op vakantie bent tijdens Makha Bucha Day in Thailand krijg je hier mee te maken. In de supermarkten is de alcoholafdeling dan de hele dag gesloten. Veel barren en clubs houden op dat soort dagen de deuren gesloten.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Kittisak M. (@topkmitnb) op

Is er dan nergens alcohol te verkrijgen? Thailand zou Thailand niet zijn als het toch wel ergens te koop is. In sommige barren wordt alcohol dan in bekers geschonken. Zolang het maar niet zichtbaar is.

En ook in de zogenaamde ‘mom and pop-shops’ (kleine winkeltjes waar oma en opa spulletjes aan de man brengen) lukt het meestal wel om een blikje of flesje bier te scoren.

Toch alcohol drinken zaterdag?

Wil je nou toch zaterdag van een biertje of andere alcoholische versnapering genieten? Sla dan alvast je drank in en drink het uit respect voor de Thai op je kamer op. Ga er in ieder geval niet opzichtig mee over straat lopen, dat word je meestal niet in dank afgenomen.

Lees ook

%d bloggers liken dit: