fbpx
asalha bucha in thailandBoeddhisme Uitgelicht 

Dinsdag is het Asalha Bucha in Thailand: geen alcohol te koop

Op dit moment vakantie aan het vieren in Thailand? Let dan op, want dinsdag is het Asalha Bucha in Thailand. Dit houdt in dat er dan geen alcohol te koop is.

Zoals iedereen weet, is Thailand een boeddhistisch land. Een van de dingen waar je dit aan merkt, zijn er boeddhistische feestdagen.

Een van die dagen is Asalha Bucha in Thailand. Het is een van de belangrijkste gedenkdagen in het boeddhisme. Ik laat de verdere details buiten beschouwing, maar deze dagen kunnen van invloed zijn op jouw vakantie.

Alcoholverbod

Vind je het namelijk lekker om elke dag een biertje of cocktail te nuttigen? Dan dien je hier rekening mee te houden. Tijdens Asalha Bucha in Thailand is er namelijk de hele dag geen alcohol te koop.

asalha bucha in thailandDit jaar valt deze dag op dinsdag 16 juli. Dit betekent dat je op die dag van 0.01 uur tot 23.59 uur geen alcohol kunt kopen in de bekende winkels zoals 7 Eleven, Family Mart, Tesco Lotus en ga zo maar door.

Vanwege deze regel houden veel bars en clubs op deze dag de deuren gesloten. Maar Thailand zou Thailand niet zijn als er geen mouw aan te passen is.

Zo zijn er zogenaamde ‘mom and pop stores’ door heel Thailand, waar je op deze dag wel sneaky een biertje kunt scoren. Speel je liever op safe? Sla dan een dag van tevoren je alcoholische versnaperingen in als je er per se wilt genieten.

Lees ook