fbpx
dikke laag smog boven bangkokBangkok Uitgelicht 

Dikke laag smog boven Bangkok

Degenen die op dit moment in de Thaise hoofdstad verblijven, zien het meteen. Er hangt een dikke laag smog boven Bangkok.

Al een paar dagen is het er bijzonder mistig. Althans, zo lijkt het. In werkelijkheid hangt er dus een dikke laag smog boven Bangkok.

Het is zo erg, dat kinderen, ouderen en mensen die last hebben van astma gisteren het advies kregen om een mondkapje te dragen als ze naar buiten gingen. Op een gegeven moment was de ‘luchtvervuilingsindex’ zelfs 174, wat staat voor ongezond. Tot 50 is goed en 100 is gemiddeld…


Normaal gesproken is de luchtkwaliteit in Bangkok al niet om over naar huis te schrijven, maar de laatste dagen is het dus dramatisch gesteld. Dat komt omdat er geen zuchtje wind staat.

Bekende oorzaken

Daardoor blijft er een dikke laag smog boven Bangkok hangen. De oorzaken zijn bekend: het vele verkeer, industriële activiteiten en het verbranden van spullen in de open lucht.

Opvallend is dat er tijdens de eerste dagen nauwelijks hierover is bericht door de media. Of dat er waarschuwingen zijn afgegeven.

Ook vandaag is het weer een grauwe dag in Bangkok, wat inhoudt dat de luchtkwaliteit nog steeds bijzonder ongezond is. Heb je last van astma? Draag dan een mondkapje om jezelf te beschermen hiertegen.

Niet alleen Bangkok kampt met een dikke laag smog, ook in Pattaya is het momenteel erg slecht gesteld met de luchtkwaliteit.

Lees ook

%d bloggers liken dit: