fbpx
Diervriendelijke olifantenparken in ThailandAchtergrond Flora en fauna Ontdek Thailand 

Diervriendelijke olifantenparken in Thailand

Wat zijn nu diervriendelijke olifantenparken in Thailand? Wij kiezen er 5 voor je uit waar je met een gerust hart naar toe kunt gaan.

De afgelopen jaren is er nogal wat commotie geweest rondom het welzijn van olifanten in Thailand. Of beter gezegd: mistanden in olifantenparken.

Op internet doken foto’s en video’s op waarin te zien is babyolifanten op gruwelijke wijze getraind worden.

Getraind voor ritjes met betalende toeristen op hun rug. Of om kunstjes te doen in dierentuinen. Gelukkig zijn er ook diervriendelijke olifantenparken in Thailand.

5 Diervriendelijke reservaten

Hieronder vind je 5 reservaten waar ze mishandelde olifanten opvangen en ze een goed leven bieden.

  1. Wildlife Friends Foundation Thailand in Petchaburi
  2. Boon Lott’s Elephant Sanctuary in Sukhothai
  3. Elephant Retirement Park in Chiang Mai
  4. Elephant Nature Park in Chiang Mai
  5. Burm & Emily’s Elephant Sanctuary in Chiang Mai

Wil je dus in aanraking komen met olifanten in deze parken, dan dien je naar Petchaburi, Chiang Mai of Sukhothai te gaan.

In deze diervriendelijke olifantenparken in Thailand hoeven de jumbo’s geen zware arbeid te verrichten. Hier kunnen ze genieten van hun oude dag.

Natuurlijk horen olifanten in het wild thuis, maar de meeste van deze beesten zijn van kleins af aan door mensen ‘opgevoed’. Het heeft dus geen zin om ze terug de natuur in te sturen, dat overleven ze gewoon niet.

Maak geen ritjes op olifanten

Last but not least bij deze nogmaals de oproep: maak geen ritjes op olifanten, hoe leuk dat ook lijkt. En als je de beesten wilt zien, kies dan voor een van deze 5 parken.

Lees ook