Diervriendelijke olifantenparken in Thailand

Wat zijn nu diervriendelijke olifantenparken in Thailand? Wij kiezen er 5 voor je uit waar je met een gerust hart naar toe kunt gaan.

De afgelopen jaren is er nogal wat commotie geweest rondom het welzijn van olifanten in Thailand. Of beter gezegd: mistanden in olifantenparken.


Op internet doken foto’s en video’s op waarin te zien is babyolifanten op gruwelijke wijze getraind worden.

Getraind voor ritjes met betalende toeristen op hun rug. Of om kunstjes te doen in dierentuinen. Gelukkig zijn er ook diervriendelijke olifantenparken in Thailand.

5 Diervriendelijke reservaten

Hieronder vind je 5 reservaten waar ze mishandelde olifanten opvangen en ze een goed leven bieden.

 1. Wildlife Friends Foundation Thailand in Petchaburi
 2. Boon Lott’s Elephant Sanctuary in Sukhothai
 3. Elephant Retirement Park in Chiang Mai
 4. Elephant Nature Park in Chiang Mai
 5. Burm & Emily’s Elephant Sanctuary in Chiang Mai

Diervriendelijke olifantenparken in ThailandWil je dus in aanraking komen met olifanten in deze parken, dan dien je naar Petchaburi, Chiang Mai of Sukhothai te gaan.

In deze diervriendelijke olifantenparken in Thailand hoeven de jumbo’s geen zware arbeid te verrichten. Hier kunnen ze genieten van hun oude dag.

Natuurlijk horen olifanten in het wild thuis, maar de meeste van deze beesten zijn van kleins af aan door mensen ‘opgevoed’. Het heeft dus geen zin om ze terug de natuur in te sturen, dat overleven ze gewoon niet.

Maak geen ritjes op olifanten

Last but not least bij deze nogmaals de oproep: maak geen ritjes op olifanten, hoe leuk dat ook lijkt. En als je de beesten wilt zien, kies dan voor een van deze 5 parken.

7 Comments - Write a Comment

 1. · Edit

  Elephant World in Kanchanaburi heb ik bezocht. Ik ben er maar een uurtje geweest,maar had de indruk dat hier prima werk werd verricht. Kennen jullie het park of zijn jullie van mening dat ze niet in bovenstaand rijtje thuishoren?

  Reply
 2. ik ga naar pattaya daar is 1 in jomtien beach dit is dus geen goede

  Reply
 3. In mijn optiek bestaan er geen diervriendelijke olifanten parken behalve als ze int wild rondlopen, het klopt dat je deze olifanten niet terug de wildernis in kunt sturen, maar de baby’tjes die in deze ” diervriendelijke” parken worden geboren wacht dezelfde marteling als hun ouders…. Waarom? Om ze aaibaar en voerbaar voor de toerist te krijgen en als het even kan zwembaar in een rivier…. Mensen wordt toch eens wakker! Een olifant is een wild dier en laat zich niet voeren/ aaien of wassen door mensen….

  Reply
 4. Ik heb jaren geleden al gepleit om geen ritjes te maken op de olifanten of ze te voeren in de stad of op het strand. Of op de foto te gaan met een baby gibon. Maar op site’s als around the world werdt ik telkens aangevallen door leden onder het mom,,, die mensen moeten ook geld verdienen! Zo lang dit soort mensen het blijven opnemen voor deze vorm van dieren mishandeling en reisbureaus blijven dit aanbieden blijft het een harde strijd! Maar we geven niet op!

  Reply
 5. Wij zijn naar Elephant hills in khao sok geweest. De olifanten hebben allemaal een leeftijd van rond de 40 jaar, ze lopen er vrij rond zonder kettingen. We hadden een halve dag wat ongeveer 2 uurtjes waren. Ze bieden heen hele dagen aan, wat ik persoonlojk heel goed vind. hier heb ik geen nare onderbuikgevoelens gekregen. Als de olifanten genoeg hadden van het douchen mochten ze gewoon weglopen, de mahouts liepen wel met haken, maar gebruiken deze liever niet (ze hebben hem ook niet gebruikt zover ik zag). Ze houden het bij zich voor een noodgeval.

  Ik Had hier een goede ervaring.

  Reply
 6. WFFT zit niet in Sukhothai, hieronder het juiste adres

  Wildlife Friends of Thailand
  Moo 6,Tambon Thamairuak,
  Amphoe Thayang,
  6130 Petchaburi, Thailand.

  Reply
  1. Bedankt voor de aanvulling, Jitze. Het is aangepast.

   Reply

Post Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.