fbpx
dierenshows in thailandUitgelicht 

Dierenshows in Thailand: ga er niet heen

In de Engelse krant The Mirror stond een groot artikel over dierenshows in Thailand. Over olifanten die trucjes moeten doen en orang oetangs die tegen elkaar boksen.

Over de beruchte tijgertempel in Kanchaburi is al veel geschreven. Hier worden tijgers gedrogeerd om met toeristen op de foto te gaan.

Er is echter nog meer dierenleed in Thailand. Vrijwel elke dierentuin biedt shows met dieren aan. Veel toeristen vinden het geweldig: een olifant met een hoelahoop om zijn slurf. Ze hebben echter geen idee hoeveel het dier lijdt. Alles voor het vermaak.

Groot geld

Er is vrijwel geen dierentuin in Thailand waar dit soort shows niet worden gegeven. Immers, de kassa moet rinkelen en dit soort ‘trekpleisters’ brengen veel toeristen. Meer dan 10 miljoen mensen gaan jaarlijks kijken naar dit soort ‘vermaak’.

De dierenshows in Thailand zijn al jaren omstreden. Toch lijkt niemand er iets aan te doen. Sterker nog: op de website van Safari World nabij Bangkok wordt openlijk geadverteerd met de boksshows van de orang oetangs.

Embarmelijk

Alle dieren worden op embarmelijke wijze klaargestoomd voor het werk. Vaak gepaard met elektrische schokken, brandende sigaretten of andere methodes om de beesten maar zo onderdanig mogelijk te krijgen.

Mijn advies is dan ook: doe er niet aan mee. Ga niet naar de dierentuinen in Thailand en helemaal niet naar de plekken waar ook nog dit soort dierenshows worden aangeboden. Of dit het probleem oplost? Waarschijnlijk niet, maar je geeft er in ieder geval wel een statement mee af.

Lees ook

%d bloggers liken dit: