fbpx
klamme dagen in bangkokAchtergrond Uitgelicht Weer in Thailand 

Die klamme dagen in Bangkok, hoe overleef je ze?

Die klamme dagen in Bangkok… Meteen na aankomst krijg je er al mee te maken. Maar hoe ga je ermee om? Ik geef je tips!

Je bent net aangekomen voor je eerste trip in Azië en start in Bangkok. Na een ongeveer 11 uur – durende vlucht kom je aan op het vliegveld stapt naar buiten en Wham! Daar is de alles overheersende klamme warmte die als een benauwde deken over je heen valt.

Nu schets ik het misschien wat heftig maar zeker de eerste ervaringen met de warmte in Bangkok kunnen zeker zo overkomen. Zeker in de tijd dat het warm is en er ook tevens veel regen voorspelt is achter elkaar. Dan kun je merken dat de luchtvochtigheid erg hoog is en het dus ook benauwd is.

Klamme dagen in Bangkok

Welke handige tips zijn er nu voor elke beginnende reiziger om, om te gaan met deze warmte? De beste tip die ik zelf van de Thaise bevolking heb afgekeken: doe het rustig aan.

Wij als reizigers willen graag alles zien en alles meemaken van Bangkok maar neem de tijd hiervoor. Naast het feit dat werkelijk langzamer lopen ervoor zorgt dat je het minder warm hebt, kost dit ook minder energie. Die energie kun je dan mooi weer gebruiken om de warme dagen door te komen.

Een lekker bakkie koffie

Drink daarnaast zo min mogelijk cafeïne. Het is natuurlijk al warm genoeg en met warmte verliest men eigenlijk altijd vocht. Als je nu cafeïne houdende drankjes gaat drinken zorgt dit ervoor dat je laag in suiker en duizelig kan worden door vochtverlies.

klamme dagen in bangkokMocht je nu echt je koffie nodig hebben, kies dan voor een ijskoffie. De Thai stopt namelijk ongeveer 1/3de aan ijs in de ijskoffie wat betekent dat de cafeïne niet zoveel impact heeft op je lichaam.

Al het goede komt in mooie kleuren

Als laatste handige tip, eet veel fruit! In fruit zitten ontzettend veel goede dingen maar het grootste voordeel is toch wel dat je er minder futloos van wordt.

In het fruit zitten naast vitamines en mineralen namelijk ook fruitsuikers die ervoor zorgen dat je weer een lekkere natuurlijke oppepper krijgt. Fruit zorgt er daarnaast ook voor dat je goed gevuld bent wat ook weer belangrijk is want ook hierdoor voel je jezelf minder slap.

Die klamme dagen in Bangkok kunnen zoals je boven leest dus aardig heftig zijn. Maar dit hoeft niet te betekenen dat het je plannen in de war kan schoppen. Belangrijkste is om goed naar je lichaam te luisteren en dan komt het helemaal goed!

Lees ook

%d bloggers liken dit: