fbpx
vijf mooiste meren van ThailandOntdek Thailand Rest van Thailand 

De vijf mooiste meren van Thailand

Bij het horen van Thailand denk je gelijk aan de zee met prachtige stranden. Maar het land kent meer fraaie natuur in combinatie met water. Bij deze de vijf mooiste meren van Thailand.

De Thaise stranden (Koh Samui, Phuket, Pattaya en ga zo maar door) trekken toeristen van over de hele wereld.

Maar we kunnen ons voorstellen dat je ook een keer iets anders wilt. Wel water, maar niet die gigadrukte. Aan een meer bijvoorbeeld.

Wij zetten de vijf mooiste meren van Thailand voor je op een rijtje.

1. Bueng Boraphet

Bueng Boraphet ligt in de provincie Nakhon Sawan en beslaat een gebied van maar liefst 212 vierkante kilometer. Het is het grootste natuurlijke meer van het land. Voor 500 baht per persoon kun je hier een boottocht maken, die je langs allerlei prachtige gebieden voert.

Ben je een vogelliefhebber? Dan kom je helemaal aan je trekken, want je kunt hier bijzondere exemplaren spoten. Vooral in de periode november tot en met maart is dat het geval. Meer informatie: PAO Nakhon Sawan +66 56 274 522.

2. Kwan Phayao

Ook Kwan Phayao valt in onze ogen onder de vijf mooiste meren van Thailand. Dit meer ligt in het noorden van het land en krijgt ‘vers water’ uit de rivier de Ing. Je vindt hier ook de Tilokaram tempel, die volgens zeggen meer dan vijfhonderd jaar oud is.

Ieder jaar wordt hier de Wian Tian Klang Nam ceremonie gehouden. Mensen dragen dan kaarsen en gaan in bootjes naar de tempel toe. Als je de tempel zelf wilt zien, dan kun je voor 20 baht in een bootje stappen. Meer informatie: TAT Chiang Rai +66 53 717 433.

vijf mooiste meren van Thailand3. Nong Harn

Nummer drie in de vijf mooiste meren van Thailand is Nong Harn, ook wel de rode lotus zee genoemd. Je raadt het al: het meer dankt zijn naam aan de rode lotussen, die van december tot en met februari het meer tot een rode zee omtoveren (zie foto boven). Het beste kun je Nong Harn in de vroege ochtend bezoeken, aangezien de bloemen hun kroonblad rond 11 uur sluiten.

Tijdens het hoogseizoen gaan er boten met een capaciteit van 10 mensen per boot het meer op vanaf de Ban Diem Pier. Dit kan je doen vanaf 6 uur ‘s morgens tot 5 uur ‘s middags. Een half uurtje met de boot kost je 300 baht, voor anderhalf uur ben je 500 baht kwijt. Let wel: hoe later je op de dag komt, hoe langer de wachttijd is. Ga dus vroeg. Meer informatie: TAT Udon Thani +66 42 325 406.

4. Talay Noi

Talay Noi (ook wel kleine zee genoemd) is het beste te bezoeken in het koele seizoen, van december tot en met februari. Het ligt in de zuidelijke provincie Phatthalung. Net als bij Nong Harn vind je ook hier veel rode lotussen.

Daarnaast kun je hier veel watervogels spotten. Van december tot en met april verblijven hier zo’n 150 zeldzame exemplaren. Sommigen komen zelfs helemaal uit Siberië. Meer informatie: TAT Hat Yai +66 74 243 747.

vijf mooiste meren van Thailand5. Pang ung

Pang ung (de nummer vijf van de vijf mooiste meren van Thailand) is omring door de Bergen en ligt in het noorden van de provincie Mae Hong Son, tegen de grens van Myanmar aan. Het wordt ook wel het Zwitserland van Thailand genoemd.

Als je hierheen gaat, weet je gelijk waarom. Sta vroeg op en ga de zonsopkomst bekijken vanaf een vlot op het meer terwijl het nog mistig is.

Verblijven doe je het beste in het Ruam Thai Guesthouse. Bezoek verder het Yunnan immigrantendorp, waar het lijkt alsof je in ongerept China rondloopt. Meer informatie: TAT Mae Hong Son +66 53 612 982.

Lees ook