fbpx
markten van BangkokOntdek Thailand 

De vijf leukste markten van Bangkok

Als je een tijdje in metropool van Thailand verblijft en je vindt shoppen leuk, bezoek dan eens een van de markten van Bangkok.

Markten zijn in Thailand het centrum van het bestaan. Je kunt verse vis, vlees of groenten kopen voor diegene die wil koken. Maar ook kant-en-klare maaltijden in plastic zakjes. Even opwarmen en klaar.

Verder zijn vrijwel alle huishoudelijke spullen te koop, soms ook kleding, gordijnen, kruiden, bloemen, handwerk en zelfs goudvissen. Je kunt het zo gek niet verzinnen of het is er te koop. Hier zijn is een keuze van wij de vijf leukste markten van Bangkok vinden:

Sampeng Markt

Yaowarat, ook wel Chinatown van Bangkok genoemd, is een van de meest opwindende en drukste delen van de stad. Naast een fantastisch aanbod aan Thaise eetstalletjes, zijn er een aantal winkelcentra en markten.
De meest bekende hiervan is de Sampeng Markt.

Die een schijnbaar eeuwigdurende wildgroei van willekeurige snuisterijen, naast de nieuwste uitvindingen, sieraden, textiel en alles wat je maar kunt bedenken, herbergt. De smalle paden van de markt zijn vaak volgepropt met winkelend publiek, karretjes die eten op straat verkopen en trekkarren.

Bereikbaarheid: de markt is het makkelijkst te bereiken met de boot (bestemming Ratchawong Pier). Vanaf daar loop je in 5 minuten lopen naar de markt.
Openingstijden: 09:00-18:00 uur


Chatuchak Weekend Markt

De weekend markt Chatuchak is een van de meest beroemde markten van Bangkok met een enorme wirwar van kraampjes en winkels is het een paradijs voor shopaholics. Op de Chatuchak Markt is werkelijk alles te vinden… als je ten minste weet waar te zoeken!

Je kunt hier urenlang doorbrengen. Tip: heb je iets gezien en wil je er later nog een keer terugkomen, noteer dan het kraam nummer en de locatie, zodat je de plek snel en makkelijk terug kunt vinden.

Routebeschrijving: neem de BTS naar Mo Chit station of MRT naar Chatuchak Park
Openingstijden: zaterdag en zondag 09:00-18:00uur en vrijdag 18:00 – middernacht

Saphan Phut

Saphan Phut is een traditionele avondmarkt in Bangkok die niet zo snel de aandacht van toeristen zal trekken. Ben je echter geïnteresseerd in de lokale gewoonten en tradities of wil je de moderne jeugdcultuur van Thailand leren kennen, dan is Saphan Put een echte aanrader.

markten van Bangkok
Sampeng markt

Een groot deel van de aangeboden kleding en accessoires richt zich vooral op de jongeren. Daarnaast zijn er ook diverse andere kramen die een altijd variërend aanbod hebben Vergeet niet om de beroemde gebakken inktviseieren te proeven als je de Saphan Phut markt bezoekt!

Routebeschrijving: Pak op de Saphan Phut pier
 de boot naar Memorial Bridge
Openingstijden: 19:00-02:00 uur

Markt Pratunam

Gunstig gelegen in een van Bangkok’s drukste wijken, is de Pratunam markt een van de meest bloeiende winkelstraten/ markten in Bangkok. Alhoewel kleding het hoofdproduct is, zijn er ook talloze andere zaken te vinden, waaronder Thaise souvenirs.

Omdat het een groothandelsmarkt is, trekt de markt ook veel buitenlanders aan die van over de hele wereld komen en producten in grote hoeveelheden kopen en naar hun thuisland exporteren.

Routebeschrijving: op ongeveer 10 minuten lopen van BTS-station Chit Lom

Openingstijden: 09:00-20:00 uur
Khlong Toey Fresh Markt

Khlong Toey Fresh Markt

Een van Bangkok’s grootste en drukste markten waar vers voedsel verkocht wordt is Toey Khlong. Of je nu op zoek bent naar verse vruchten of een heel restaurant van verse ingrediënten wilt voorzien, op deze uitgestrekte markt is werkelijk alles te koop.

Tegen een achtergrond van moderne en flitsende gebouwen en torenhoge flats, snijden slagers verse stukken vlees en worden groenten op gevlochten matten uitgesteld en verkocht. 
De markt behoort tot de grootste levensmiddelen markten in Bangkok, er is dus altijd ruim voldoende te koop en te zien.

Routebeschrijving: neem de MRT naar Khlong Toey station

Openingstijden: 24 uur per dag, de middag is het meest geschikt.

Lees ook