fbpx
Nakhon Si ThammaratOntdek Thailand Rest van Thailand 

De verborgen schatten van Nakhon Si Thammarat

Nakhon Si Thammarat is niet echt een toeristische trekpleister. Toch heeft deze stad in het zuiden van Thailand veel te bieden. Het zijn vooral verborgen schatten op cultureel vlak.

Veel toeristen vliegen welliswaar op Nakhon Si Thammarat, maar pakken vanaf daar meestal de boot naar eilanden als Koh Samui, Koh Phangan en Koh Tao.

Het eten in Zuid-Thailand is in de regel pittig te noemen en misschien wel heter dan eten uit de Isaan. De specialiteiten hier zijn curries, meestal in combinatie met rijstnoedels en vis. Nakhon Si Thammarat ligt natuurlijk aan de Golf van Thailand.

Een andere cultureel hoogtepunt hier is mangkud kut, een verse mangosteen op een stokje. Deze gepelde vrucht is gedipt in zout water en heeft een zowel zoete als zoute smaak. Compleet anders in vergelijking met de mangosteen die je elders in Thailand tegenkomt.

Nakhon Si Thammarat

Goede koffie

Een liefhebber van koffie? Ook dan kom je aan je trekken in Nakhon Si Thammarat. De beste plek om jezelf van je dagelijkse cafeïnekick te voorzien is Kopi Coffee. Deze koffieshop bestaat al meer dan 70 jaar en serveert goede en vooral sterke koffie.

Tempels

Terug naar het culturele aspect. Nakhon Si Thammarat is namelijk een van de oudste steden in Zuid-Thailand. Cultuurfreaks komen hier absoluut aan hun trekken, want de stad beschikt over veel erfgoed. Het gaat vooral om boeddhistische tempels, met Wat Phra Mahathat Woramahavihara als absoluut hoogtepunt.

Nakhon Si ThammaratDeze tempel werd vorig jaar door Unesco erkend en vermeld op de Werelderfgoedlijst. Je kunt deze tempels het beste in de avonduren bezoeken, als deze prachtig verlicht is. Overdag kun je daarentegen de trappen van de stoepa beklimmen.

Ook de stadsmuur is meer dan duizend jaar oud en is inmiddels twee keer gerenoveerd. De eerste keer in het beroemde Rattanakosin-tijdperk en later nog eens in 1990.

Hier vind je ook een beeld van Phra Chao Sri Thammasokarat, de oprichter van Nakhon Si Thammarat. De stad wordt gezien als een belangrijk centrum voor boeddhisme en heeft banden met India en Sri Lanka.

De Thaise prijsvechter Nok Air vliegt vijf keer per week van Bangkok Don Mueang naar Nakhon Si Thammarat. De vlucht duurt 1 uur en 10 minuten.

Lees ook

%d bloggers liken dit: