fbpx
tempels van BangkokBangkok Boeddhisme Ontdek Thailand 

De tempels van Bangkok

Bangkok telt maar liefst meer dan 400 tempels. Het is natuurlijk onbegonnen werk om ze allemaal te bezoeken. Maar hoe maak je dan een selectie? We helpen je een handje.  Dit zijn vijf tempels van Bangkok die je absoluut niet mag missen!

Wat Arun: Temple of Dawn

Wat Arun ligt aan de overkant van de rivier Chao Praya en wordt daardoor door toeristen wel eens overgeslagen. Je moet met een bootje de rivier namelijk oversteken, en sommige reizigers vinden een kijkje vanaf de rivier wel voldoende. Of ’s avonds als de tempel mooi verlicht is bewonderen tijdens het dineer. En dat is jammer, want dit is misschien wel de meest bijzondere van alle tempels van Bangkok. Hij Wat Arun is een kleurrijke tempel die altijd rust uitstraalt en het is er nooit echt druk. Entree is 50 baht per persoon

Wat Pho: The reclining Buddha

Dit is wel de bekendste tempel van Thailand. Het is ook de oudste van Bangkok. Ook de Thai zien dit als een van de meest heilige tempels die Thailand rijk is. En bovendien beroemd vanwege de massagekunsten die je er kunt leren. De liggende gouden Buddha is immens groot en is helemaal bedekt met bladgoud. Naast deze zeer indrukwekkende Buddha, zijn er meer dan duizend andere afbeeldingen van Buddha te vinden in wat Pho. Het is er vaak erg druk, entree bedraagt voor toeristen 100 baht.

Tempels van Bangkok
Wat Phra Kaew

Wat Phra Kaew: Temple of the Emerald Buddha

De absoluut nummer één tempel voor de Thai. Wat Phra Kaew staat op het terrein The Grand Palace (het paleis van de koning) en staat vol met pracht en praal.   De smaragd groene Buddha (dé schat van Wat Phra Kaew) is slechts 66 centimeter groot en valt bijna in het niets bij alle andere dingen die er te zien zijn. Groot nadeel van The Grand Palace: het is er altijd stervensdruk. Entree is best duur ook, in vergelijking met de andere tempels van Bangkok: 500 baht.

Wat Traimit: Temple of the Golden Buddha

Tempels van Bangkok
Golden Mount

Deze tempel staat midden in China Town en onderscheidt zich van andere tempels door zijn witte kleur. In het complex staat een massief gouden Buddha, deze weegt zo’n 5,5 ton en is wel 200 miljoen euro waard! Men weet niet precies uit welke tijd het beeld komt. Entree is 40 baht en als je ook naar het naastgelegen museum wil, betaal je daar 100 baht extra voor.

Wat Saket: Temple of the Golden Mount

Wat Saket staat op een heuvel en heeft een prachtige tuin met bloemen, planten en natuurlijk Buddha beelden. Die heuvel is ontstaan nadat de tempel instortte en er een modderheuvel overbleef. Daarop is jaren later opnieuw een tempel gebouwd.  Je hebt bij Wat Saket een prachtig uitzicht over de stad en bij helder weer kan je zelfs The Grand Palace zien liggen. Entree is 20 baht.

Lees ook