fbpx
de tempels van bangkokBoeddhisme Ontdek Thailand 

De tempels van Bangkok (video)

Het boeddhisme zit diep geworteld in de Thaise samenleving. Ook in de tempels van Bangkok kom je dit natuurlijk tegen.

Op internet spotte ik een fraaie video over de tempels van Bangkok. Natuurlijk, door de hele stad heen staan zoveel tempels, die kun je nooit in één video vastleggen. Of de video moet uren gaan duren. Maar de meeste toeristen die de Thaise hoofdstad bezoeken, die vaak één of zelfs meer tempels aan.

Wat Phra Kaew (de tempel van de Emerald Buddha) is verreweg de meest bekende tempel, gevolgd door Wat Pho met de liggende Boeddha. Het voordeel van deze tempels is dat ze op een steenworp afstand van elkaar liggen en dat je ze op die manier prima op één dag kunt bezoeken. Beide tempels zien we trouwens ook in de video voorbij komen.
de tempels van bangkok

De tempels van Bangkok vastgelegd vanuit de lucht

Tegenwoordig staan bekende videokanalen als YouTube en vooral Vimeo bol van de prachtige video’s, waaronder die van de tempels van Bangkok. Het grote voordeel is dat je dankzij de spiegelreflexcamera’s, smartphone’s en GoPro’s kwalitatief goede beelden kunt vastleggen. Als je een beetje kaas hebt gegeten van monteren, dan maak je er een prachtige video van.

Erin Sitt ging zelfs nog een stapje verder en gebruikte een Drone. Dit is een apparaatje dat je door middel van een afstandsbediening kunt laten vliegen. Je kunt er dus bijvoorbeeld een camera onder hangen, zodat je vanuit de lucht schitterende filmopnames kunt maken. Zo ook van de tempels in Bangkok. Als er namelijk iets is dat zich hiervoor goed leent, dan zijn het de tempels wel.

Let wel: voor het oplaten van een drone in Thailand heb je tegenwoordig een vergunning nodig. Heb je dat niet, dan riskeer je een fikse boete!

In de onderstaande video zie je hier dit er vanuit de lucht uitziet. Het laat tevens zien waarom de eerder genoemde tempels een absolute must zijn om te bezoeken als je in Bangkok bent.

Lees ook