fbpx
populairste markten van ThailandOntdek Thailand 

De populairste markten van Thailand

We kennen Thailand vooral van zijn prachtige stranden, oogverblindende tempels en het heerlijke eten. Maar ook shoppers kunnen er hun hart ophalen. Ze hebben er grote winkelcentra als Central World en MBK. Maar Thailand heeft ook prachtige dag- en avondmarkten.

Het ene moment heerlijk geurende bloemen en kruiden, het andere moment kijk je je ogen uit vanwege de (voor westerlingen) rare dingen die je tegenkomt. Kijk bijvoorbeeld niet raar op als je ineens oog in oog staat met een hele varkenskop! Maar ook liefhebbers van handwerk kunnen hun hart naar believen opmaken.

populairste markten van Thailand

Kiezen

Maar welke markten moet je nu gezien hebben? Er zijn er zoveel dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Dus zetten wij er een stel voor je op een rij, die volgens ons zeker een bezoek waard zijn.  Maar ga ook gerust eens kijken op een markt vlakbij je appartement of hotel. Daar doet de Thai zijn boodschappen, erg leuk om te zien.

Bovenaan onze lijst van de populairste markten van Thailand staat de Sunday Night Market in Chiang Mai, gelegen in de buurt van Tha Pae Gate.

Sunday Night Market

Deze gezellige avond- en nachtmarkt met honderden verlichte kraampjes strekt zich uit over een lengte van ruim een kilometer langs de Ratchadamnoen Road aan de oostkant van het oude centrum. Verkopers uit de hele regio bieden hun waar aan zoals kunst, houtsnijwerk, houten speelgoed, kleding, tassen, handwerk en sieraden

populairste markten van Thailand

Ook ontbreken in de de lijst van de 10 populairste markten van Thailand de beroemde Chatuchak Weekend Market niet. En ook unieke Maeklong Railway Market en Amphawa Floating Market prijken op de lijst.

Populairste markten van Thailand

  1. Sunday Night Market – Walking Street-Tha Pae Gate, Chiang Mai
  2. Maeklong Railway Market (Talad Rom Hub), Samut Songkhram
  3. Saturday Night Market Walking Street – Wua Lai Road, Chiang Mai
  4. Pak Khlong Talat (Bloemenmarkt) – Bangkok
  5. Chatuchak Weekend Market – Bangkok
  6. Phuket Town Night Market – Phuket Town
  7. Amphawa Floating Market – Amphawa, Samut Songkhram
  8. Siam Square – Bangkok
  9. Hua Hin Night Bazaar, Hua Hin
  10. Night Bazaar – Chiang Mai

Lees ook

%d bloggers liken dit: