fbpx
olifantenbroekUitgelicht 

De olifantenbroek: waarom zijn toeristen er zo gek op?

Als je in Thailand bent geweest, dan heb je mensen er vast in zien lopen. Of misschien heb je ‘m zelf wel gekocht – de olifantenbroek.

Toegegeven, ik vind het verschrikkelijk. Het is de ultieme vorm van laten zien dat je een toerist in Thailand bent. Maar wat is dan de reden waarom deze olifantenbroek/elephant pants zo geliefd is onder vakantiegangers en dan vooral backpackers?

Om te beginnen: het zijn niet alleen (jonge) westerse toeristen die het dragen. Ook Chinese en Koreaanse reizigers zijn er gek op. Maar waarom? Want je ziet er niet of nauwelijks een Thai in lopen. En het is ook niet iets dat uit het rijke verleden van het land stamt. Op de olifant na dan…

De enige plekken waar je de olifantenbroek kunt kopen, is in toeristische gebieden. Khao San Road in Bangkok bijvoorbeeld of in het centrum van Chiang Mai. Voor gemiddeld 150 baht (zo’n 4 tot 5 euro) ben je de ‘trotse’ eigenaar van dit frutsel.

‘Rage ontstond drie jaar geleden’

Volgens een kledingverkoper op Khao San Road begon de rage zo’n drie jaar geleden. Voorheen verkocht hij de kleurrijke hemdjes (met logo’s van biermerken erop etc.), maar toen werd de olifantenbroek ineens populair onder toeristen.

En nu zie je in de toeristische gebieden niet anders meer. Het maakt ook niet uit of je 20 of 50 bent, mensen van alle leeftijden dragen het.

Een kledingverkoopster in MBK in Bangkok (een andere populaire plek voor toeristische prullaria) komt met een andere reden op de proppen. Zij denkt dat de olifantenprint synoniem staat voor Thailand bij de toeristen. Een soort herinnering aan Thailand.

Zelf denk ik dat het ook komt omdat deze broeken wijd zijn en daardoor comfortabel dragen in de Thaise hitte. Maar om daar nou zo’n verschrikkelijke olifantenbroek voor aan te trekken?

Lees ook

%d bloggers liken dit: