fbpx
nachttrein richting chiang maiUitgelicht Verkeer en vervoer 

De nachttrein richting Chiang Mai

Voor veel toeristen is het een must: met de nachttrein richting Chiang Mai. Maar is dat nu wel echt zo? Ik deel mijn ervaringen met je!

Veel travel websites schrijven erover: de nachttrein richting Chiang Mai. Hoe bereid je jezelf voor en hoe is de reis zelf?

Wij hebben een aantal weken geleden deze rit afgelegd en geven je hieronder inside-tips mee. Daarnaast zullen we ook onze ervaringen over de nachttrein met je delen.

Hoe kom ik eigenlijk aan een ticket?

Voor de nachttrein is het ’t gemakkelijkste om je ticket te boeken via 12goasia.com. Deze website is overzichtelijk, duidelijk en zorgt ervoor dat je verzekerd bent van een slaapplek.

De kaarten bestel je via dus via de website en haal je daarna op tegenover het Hua Lamphong station waarvan je zult vertrekken. De plekken worden voor een vaste prijs verkocht, dus als ze goedkoper zijn ingekocht heb je kans dat je nog geld terugkrijgt!

Voorbereidingen op de treinrit

Wat te eten voor de nachttrein is een goed idee en dit hoeft niet perse in de trein. Op het station kan je een heerlijk bordje halen voor ongeveer 40 baht. Dit kan je trouwens ook laten inpakken om het lekker in de trein te eten.

Verder is het wel handig om de spullen die je tijdens het slapen nodig hebt bovenop in je rugtas te leggen. Ik had onder andere mijn ecosheet, slaapmasker en oordoppen bovenop gelegd, want die zijn zeker lekker met slapen.

Nog een paar goede tips voor de beste rit

Als eerste probeer altijd een bed beneden te bemachtigen, niet alleen zit hier het raam wat prachtig uitzicht geeft. Bovenin kan je het schudden van de trein namelijk iets meer voelen.

Verder zijn luchtige kleding voor het slapen een goed idee, ik had het ’s nachts veel te warm met mijn dikke joggingbroek.

Als laatste is het echt heerlijk om na een nacht slapen gewoon te arriveren op een nieuwe prachtige bestemming. Je hoeft trouwens bij aankomst niet gelijk een tuktuk aan te spreken.

Er rijden verschillende rode wagens rond die je voor 30 Thaise baht naar je hotel/hostel brengen in en rond het oude centrum.

Je kunt in Chiang Mai ontzettend veel dingen ondernemen; vergeet niet om de rest van onze artikelen te lezen over Chiang Mai en omgeving. Veel plezier!

Lees ook