De mooiste tempels van Thailand, welke moet je gezien hebben?

Tempels voor Thailand zijn als kerken voor Europa, er zijn er meer dan genoeg. Maar wat zijn nu de mooiste tempels van Thailand? Welke moet je nu echt gezien hebben?

1 – Wat Rong Khun in Chiang Rai

Voor de Nederlanders staat deze tempel ook wel bekend als de ‘de Witte Tempel’. Deze tempel is een van de bekendere in Thailand. De witte kleur van de tempel staat voor de reinheid van Boeddha.


Daarnaast laat de brug over de vele handen van verlangen je de weg naar de hemelpoort zien. Daar zul je de meest indrukwekkende mythische wezens zien die je uiteindelijk toegang zullen verlenen tot de hemel.

De bouw van deze indrukwekkende tempel is gestart in 1997 en zal met hard werken naar verwachting uiteindelijk klaar zijn in 2070.

2 – Wat Arun in Bangkok

Wat Arun een enorm boeddhistisch tempelcomplex dat is vernoemd naar de God van Dageraad, Aruna. Staat met zijn 79 hoge pagode als uitblinker aan de rivier Menam in Bangkok.

Het complex is opgebouwd in de Khmer-stijl en heeft naast de hoofd pagode nog veel pagodes eromheen staan. De pagodes zijn allen prachtig versierd met gebroken porselein in prachtige mythische wezens.

Pattaya, Thailand 🇹🇭 #SevenSeasVoyager

Een bericht gedeeld door Samuel DeLong (@cruisingwithsam) op

3 – Sanctuary of truth in Pattaya

Deze prachtige tempel wordt ook wel Wang Boran en ligt net buiten Pattaya. Deze tempel is volledig gebouwd van hout en op zijn hoogste punt is die 105 meter. Dit prachtige gebouw is een combinatie tussen boeddhisme en hindoeïsme en dit komt ook terug in de versieringen.

De bouw is gestart in 1980 en zal met hard werken eindigen in 2050, een complex wat dus nog onderhevig is aan veel verandering.

4 – Wat Phra Kaew in Bangkok

De beroemde en beruchte tempel waar de smaragdgroene boeddha te bewonderen is. Deze tempel staat op het grote complex van het koninklijk paleis in Bangkok en is zeker het bezoeken waard.

Naast het bewonderen van de smaragdgroene boeddha zijn er op dit complex nog meer bijzondere en opvallende gebouwen en standbeelden te zien.

5 – Chalong Temple in Pattaya

Deze prachtige tempel heeft een boeddhistische stijl en heeft meerdere gebouwen en standbeelden te bieden. Deze tempel is vernoemd naar twee moedige monniken die hielpen in de strijd tegen de Chinezen in 1876.

Zij hielpen met hun medische kennis over plantaardige medicijnen om op die manier de soldaten te verzorgen. De monniken waren Luang Pho Chaem en Luang Pho Chuang.

Post Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.