fbpx
Thongtakian Beach, Koh SamuiUitgelicht 

De mooiste stranden van Thailand

Reizigers over de hele wereld komen massaal naar Thailand voor de stranden die het biedt, er is meer dan 3 duizend kilometer aan kustlijn en 8 duizend eilanden om uit te kiezen, waarvan vele met luxe wit zand, vertederend warm water en een prachtig landschap.

Je kunt hier dan ook heerlijk chillen en relaxen terwijl bezig bent met overstappen energie op je smartphone, al kun je natuurlijk ook je mobiele telefoon achterlaten in je accommodatie in Thailand om zo optimaal te kunnen genieten van de mooie stranden. Eigenlijk is het onmogelijk om de allermooiste exemplaren te kiezen, maar toch hebben we het geprobeerd. Onderstaand vind je dan ook de mooiste stranden van Thailand, al hangt het natuurlijk van je eigen smaak af! 

Phra Nang Beach, Krabi

Phra Nang Beach werd onlangs uitgeroepen tot een van de tien beste stranden ter wereld, het strand is bereikbaar met een longtailboot die je kunt nemen vanuit Ao Nang, en de reis naar het strand duurt ongeveer 20 minuten en is het korte wachten zeker waard. Het strand zelf heeft prachtig wit zand dat zich over de hele lengte uitstrekt en aan elk uiteinde vind je enorme kliffen die bijdragen aan de ansichtkaart-look.

Het is een niet-toeristisch strand, ondanks zijn bekendheid omdat je er niet over de weg kunt komen. Er is helemaal geen vervoer over land in dit gebied, er zijn echter wel een paar eet- en drinkstalletjes verspreid om ervoor te zorgen dat je geen honger of dorst krijgt.

Thongtakian Beach, Koh Samui

Ook bekend als ‘Silver Beach’ Thongtakian Beach is een van de mooiste stranden om te bezoeken op Koh Samui, het is slechts een klein strand, maar het is momenteel volledig ongerept. Met wit zacht zand en kristalhelder water zal het binnen korte tijd na aankomst een favoriet van je worden. Het strand heeft heuveltoppen eromheen, samen met een aantal fantastische rotsen en af ​​en toe een kokospalm.

Er zijn een paar resorts in dit gebied, samen met enkele restaurants en bars waar je kunt stoppen voor een lichte maaltijd en een paar drankjes. Dit is een echt natuurlijk mooi strand dat elke bezoeker van Koh Samui zou moeten bezoeken voordat ze het eiland verlaten, we kunnen Thongtakian Beach alleen maar aanraden! 

Kantiang Beach, Koh Lanta

Koh Lanta heeft verschillende fantastische stranden, maar Kantiang Beach is het mooiste. In het nationale park ligt dit afgelegen strand waar vaak maar een paar toeristen tegelijk komen. Het strand heeft zacht goudkleurig zand en prachtig turquoise water. Net naast het strand is een kleine klif met op de top een in onbruik geraakte vuurtoren. Je kunt voorzichtig de klif opklimmen, waar je een panoramisch uitzicht hebt op het nationale park en het strand onder je.

Er zijn nogal wat apen in het nationale park, maar die komen zelden op het strand. Het strand zelf is te voet bereikbaar via het nationale park, aangezien er geen echte weg rechtstreeks naar toe gaat. Dit zal echter een mooie wandeling zijn, het is hier echt genieten geblazen. 

Lees ook