fbpx
Advertorial Ontdek Thailand 

De mooiste plekken in Thailand tijdens jouw rondreis

Zit je erover na te denken om op vakantie te gaan? Weet je al waar je heen wilt? Zo, niet dan heb ik een goede suggestie voor je. Laat me je vertellen waarom het ook iets voor jou is!

Maak een rondreis door Thailand het is een van de mooiste plaatsen ter wereld. Er zijn zoveel plekken waar de schoonheid je tot ongeloof verblindt. Van de wonderbaarlijke natuur tot de meesterlijke architectuur, allemaal tijdens je vakantie in Thailand.

Het is moeilijk om de plaatsen die meer dan de moeite waard zijn, te beperken tot een korte lijst, maar we gaan het toch proberen. Ondanks dat er duizenden tempels, prachtige landschappen van noord naar zuid zijn met glinsterende witte stranden en unieke bergtoppen, die zich overal in het land bevinden.

Thailand is niet voor niets zo wereldberoemd geworden als vakantieland. En met een reisorganisatie als Sawadee is zo’n rondreis makkelijk te boeken.

De meeste suggesties hieronder zijn plaatsen die buitengewoon zijn en minder toeristen zullen hebben. Het zijn plaatsen die verder van de traditionele paden af liggen en zorgen voor wat meer ademruimte.

Mae Hong Son

De trapsgewijze bergen van de provincie Mae Hong Son, grenzend aan Myanmar, zien eruit alsof ze regelrecht uit een sprookjesboek te voorschijn komen. Deze bergen omringd door mist zijn echt magisch.

Daarnaast is het een prachtige reis vanuit Pai voor degenen die beschikken over een auto of motor. Eenmaal daar, is het bezoeken van een van de vele grotten, warmwaterbronnen en natuurparken, zeker een aanrader. Een dag hier, is zeker geen vervelende!

Pai Canyon

Dit is een soort hippieparadijs waar veel mensen yoga doen, er een circusschool is, veel flora en fauna, een paar prachtige watervallen, waarvan je zelfs naar beneden kunt glijden, en een prachtig landschap kunt zien. Maar het meest unieke aspect van Pai is de kloof, met scherpe hellingen van oranje rots die kronkelen als een labyrint.

Witte tempel van Chiang Rai

Thailand staat vol sierlijke tempels, maar als het op originaliteit aankomt, wint de deze Witte Tempel alles. Deze boeddhistische tempel is in hedendaagse stijl gebouwd en uniek in zijn vorm, structuren en zijn oogverblindende wit en zilveren uitstraling. Niet alleen de buitenkant van deze tempel is beeldschoon, maar binnen vind je de meest aparte muurschildering.

Doi Inthanon

Is een National Park en heeft alles wat je maar zoekt als je een natuur fan bent. Het heeft meerdere watervallen, een natuurpad, de hoogste piek van Thailand, Sakura bloesems in januari en de beroemde Koning en Koningin pagode bij de top. Het is een 3-uur rijden van Chiang Mai naar het oosten.

Sukhothai

De oude hoofdstad van Thailand, Sukhothai, wordt vaak de Angkor Wat van Thailand genoemd. Hoewel niets te vergelijken is met het echte werk, is de drukte bij Sukhothai veel minder en zijn de ruïnes een geheel eigen gezicht. Huur een fiets en fiets rond de oude ruïnes voor een perfecte dagactiviteit om de reis van Bangkok naar Chiang Mai te doorbreken.

Last but not least, Bangkok

Bangkok, dit mag je niet missen! Hou er rekening mee het gaat druk worden, maar er zijn zoveel leuke en mooie dingen te zien en te doen. Dat een dagje in de drukte het verdragen waard is! Hier een korte lijst van alle bezienswaardigheden in bangkok, die je moet zien. Denk eraan je hebt maar 1 of twee dagen nodig om dit allemaal te zien, dus waar wacht je op!

1. Wat Phra Kaew
 – De belangrijkste tempel van Bangkok en eigenlijk wel van heel Thailand.
2. Het Koninklijk Paleis
3. Wat Pho – 
Verspreid over het complex geniet ik in redelijke rust van de stoepa’s, tempels en versieringen. In totaal telt het complex meer dan duizend boeddhabeelden.
4. Tempel van de Dageraad (Wat Arun) – Eén van de meest gefotografeerde tempels van Thailand.
5. River City – Eén van de moderne winkelcentra van Bangkok, bereikbaar met korte toeristische boottocht dat werkt via het hop on hop off’ principe (kaartje 180 baht voor hele dag)
6. Pak Khlong – Bekende bloemen- en groentemarkt
7. Chinatown
8. Khao San Road – Backpacker centraal

Lees ook

%d bloggers liken dit: