fbpx
markt van Pak ChongReisfotografie Uitgelicht 

De markt van Pak Chong

Wil je het kleurrijke deel van Thailand zien, bezoek dan eens de lokale markten. Geuren, kleuren en smaak. Het is er allemaal aanwezig. Fotograaf Onno Feringa maakte een mooie impressie van de markt van Pak Chong.

Markten zijn in Thailand het centrum van het bestaan. Je kunt verse vis, vlees of groenten kopen voor diegene die wil koken. Maar ook kant-en-klare maaltijden in plastic zakjes. Even opwarmen en klaar. Verder zijn vrijwel alle huishoudelijke spullen te koop.

Soms ook kleding, gordijnen, kruiden, bloemen, handwerk en zelfs goudvissen. Je kunt het zo gek niet verzinnen of het is er te koop. En je hebt ochtendmarkten, middagmarkten en avondmarkten. Je kunt er altijd terecht!

Pak Chong

Pak Chong is letterlijk de poort tot de Isaan, het noordoosten van de Thailand. Ook wel platteland (Thai Bannook) genoemd omdat boeren hier in de meerderheid zijn. In Pak Chong komen heel veel belangrijke wegen samen, en er gaat ook een belangrijke treinspoor door deze stad. Dat maakt Phak Chong een makkelijke bereikbare plek.

Foto's van Onno Feringa
Foto’s van Onno Feringa

Het is voor de Thai een belangrijke toeristische plaats. omdat het Pak Chong ook de weg naar is naar Thailands grootste natuurpark; Khao Yai. De Thai komen hier graag tijdens een van de vele lange weekeinden die het land rijk is. Om de gekte en de hitte van de grote stad (voornamelijk Bangkok) te ontvluchten.

De stad zelf kent slechts 44.000 inwoners, maar tijdens vakantieperiodes wordt dat met gemak verdriedubbeld. En misschien wel meer. De stad is de afgelopen jaren ook flink veranderd. Van slaperig plaatsje waar nauwelijks iets gebeurt tot de kolkende stad tijdens de lange weekeinden.

Foto’s van de markt van Pak Chong

Voor fotografen helemaal een lust voor het oog! Want vaak is er ook prachtige lichtval doordat het zonlicht door de doeken heen valt. Of die ouderwetse gloeilampen die een warm gelig licht verspreiden, waardoor alles er ineens mystiek uitziet.

Nedelandse fotograaf Onno Feringa maakte een mooie impressie van de markt van Pak Chong. Je kunt de foto’s op zijn website bewonderen.

Lees ook

%d bloggers liken dit: