Khao Ngon Nak nature trail: doen of niet?

Je ligt al een aantal dagen heerlijk te genieten van het zonnetje op de prachtige stranden van Krabi. Maar op een gegeven moment krijg je toch wat meer behoefte aan beweging of misschien wel een goede uitdaging. Dan is de Khao Ngon Nak nature trail een zeer goede uitdaging.

Hieronder vindt je een aantal tips die je kunnen helpen besluiten om wel te gaan of juist lekker van het strand te gaan genieten.


Het pad bevat zeker een goede 2 uur omhoog inclusief klimmen op rotsen. Deze wandeling is een goede uitdaging maar zonder een goede conditie niet echt aan te raden.

Je kunt zeker ook onderdelen van de wandeling lopen dus mocht je halverwege denken dat het eindpunt toch te ver is niet getreurd. Onderweg vindt je namelijk ook genoeg punten met mooi uitzicht.

Zitten op de hand van God

Het eindpunt van de wandeling brengt je bij een punt waar je op een wel heel speciale rots kunt klimmen. Deze rots wordt door de plaatselijke bevolking ook wel de hand van God genoemd en is een rots die uitkijkt op een zeer indrukwekkend uitzicht.

one more time for this view

Een bericht gedeeld door Leilani Celi (@leiceli_) op


Dit uitzicht staat eigenlijk kenmerkend voor deze hele wandeling en misschien wel het prachtige cadeau je hebt aan het eind van de wandeling.

Wat heb je nodig voor deze tocht?

Elke goede wandel- of klimtocht beginnen met dezelfde essentials die je nodig hebt. Als eerst genoeg water want de jungle kan erg benauwd zijn en nogal wat warmte geven. Verlies je teveel vocht tijdens je wandeling wordt het enkel zwaarder om omhoog te gaan.

Daarnaast zijn goede wandelschoenen zeker een must, de klim kan mede door regen en dergelijke nogal glad zijn op sommige plekken. Op je favoriete paar slippers gast deze klim wel iets te zwaar worden.

Als laatst heb je voor de tocht zeker een goed humeur nodig! Soms kan het weleens pittig zijn maar met een dosis doorzettingsvermogen ga je er zeker komen.

Post Comment