fbpx
Ontdek Thailand Video's 

De indrukwekkende zonsondergangen van Thailand

Thailand kennen we van tropische eilanden, prachtige boeddhistische tempels, mooie natuur en heerlijk eten. Maar er is nog een kant, die we vaak niet eens opmerken. De indrukwekkende zonsondergangen van Thailand.

Waar je ze ook ziet, op het platteland of in een van de Thaise steden, de zonsondergangen van Thailand zijn betoverend. Ikzelf heb het veelkleurige schouwspel vaak staan bewonderen. Soms zet ik zelfs de auto voor 20 minuten aan de kant, zo indrukwekkend kunnen de zonsondergangen van Thailand zijn.

Vurig, vlammend en veelkleurig

Het mooist zijn de zonsondergangen op het Thaise platteland of op een eiland. Die zijn ongelofelijk spectaculair. Maar in de Thaise hoofdstad Bangkok heb ik ook een paar prachtige momenten mogen meemaken. Vaak is daar het wolkendek een spelbreker.

Maar als je geluk hebt dan zorgen de wolken juist voor een vlammend, vurig en veelkleurig einde van de dag. Toch heb je het meeste kans op een van spectaculaire zonsondergangen van Thailand op het platteland of een eiland.

De lucht kleurt eerst een beetje paars, de wolken worden donker grijs en het lijkt net of ze ook scherper worden. De gele zon wordt langzaam minder krachtig, dat voel je ook op je huid. Heel langzaam wordt de zon steeds een tintje meer oranje. Van licht geel-oranje naar diep oranje naar rood-oranje. Een woest oog dat vanuit de horizon de wereld nog een keer aanschouwt, als laatste groet.

Dan verdwijnt ze langzaam maar zeker onder de horizon. Maar dan is het schouwspel nog niet afgelopen! Het wolkendek speelt met en weerkaatst de laatste stralen van de zon, die dan vermoedelijk aan de andere kant van de wereld haar opwachting maakt voor een zonsopkomst. De invallend duisternis geeft een extra dimensie aan de laatste stuiptrekkingen van de dag.

Video zonsondergangen van Thailand

Op onze Facebookpagina zetten we regelmatig foto’s van spectaculaire zonsondergangen. Onderstaande video geeft ook een prachtig overzicht van de indrukwekkende zonsondergangen van Thailand:

Lees ook

%d bloggers liken dit: