fbpx
hoogste gebouwen van BangkokAchtergrond Bangkok Uitgelicht 

De hoogste gebouwen van Bangkok over drie jaar

hoogste gebouwen van BangkokIn elke wereldstad staan hoge torens. Ook in Bangkok wordt volop gebouwd aan wolkenkrabbers met als hoogtepunt de 615 meter hoge ‘Super Tower’.

Wie de skyline van Bangkok momenteel bekijkt, ziet volop hijskranen. En dat betekent dat er volop gebouwd wordt. Op dit moment zijn er veel plannen voor de hoogste gebouwen van Bangkok. Sommige projecten zijn al bijna klaar, terwijl voor andere wolkenkrabbers de eerste palen nog de grond in moeten gaan. Wij zetten de tien hoogste gebouwen van Bangkok over drie jaar voor je op een rijtje.

Hoogste gebouwen van Bangkok

Super Tower Rama 9

De absolute nummer één in het rijtje van de hoogste gebouwen van Bangkok is de ‘Super Tower’. Deze wordt maar liefst 615 meter hoog en zal verrijzen naast Central Plaza Grand Rama 9. Het wordt zelfs een van de hoogste torens ter wereld. In het 125 verdiepingen tellende gebouw komen onder meer kantoren, een zessterren hotel, restaurants en een observatiedeck.

Waar: Rama 9

Wie: G Land

Hoe hoog: 615 meter (125 verdiepingen)

Bevat onder meer: kantoren, hotel, conferentiezalen, restaurants en een observatiedeck.

Verwachte opleverdatum: 2019

ICONSIAM

Het meest recente project van de eigenaren van het luxueuze winkelcentrum Siam Paragon. ICONSIAM wodt niet alleen een van Thailand’s grootste complexen, er komt ook een museum voor verschillende Thaise aardewerken. Het 315 meter hoge gebouw wordt dus toegevoegd aan de lijst chique winkelcentra Siam Paragon, Emporium en Cenral Embassy.

Waar: Klong San

Wie: Siam Piwat

Hoe hoog: 315 meter (70 verdiepingen)

Bevat onder meer: appartementen, twee winkelcentra en een expositiehal

Verwachte opleverdatum: 2017

hoogste gebouwen van Bangkok
Mahanakorn Tower

Mahanakhon Tower

De naam Mahanakhon is natuurlijk afgeleid van Krung Thep Mahanakhon, zoals Bangkok in de Thaise taal wordt genoemd. De verwachting is dat het gebouw dit jaar opgeleverd wordt. Het ontwerp is erg fraai en opvallend te noemen. De projectontwikkelaars beweren inmiddels dat de duurste penthouse van Bangkok (in dit gebouw) onlangs verkocht is voor 480 miljoen baht – zo’n 12 miljoen euro. Verder zit er een hotel en een winkelcentrum in het gebouw.

Waar: Chong Nonsi

Wie: Pace Development Corporation, Industrial Buildings Corporation (IBC)

Hoe hoog: 314 meter (77 verdiepingen)

Bevat onder meer: Ritz-Carlton Residence, hotel en winkelcentrum

Verwachte opleverdatum: 2015

hoogste gebouwen van Bangkok
Landmark Waterfront

Landmark Waterfront

Gaan we verder met het rijtje van de hoogste gebouwen van Bangkok, dan mag de Landmark Waterfront zeker niet ontbreken. De bouw aan Charoen Krung Road is inmiddels begonnen en wordt verdeeld in drie verschillende fases: Capella Residences, een zessterren hotel van Capella en een vijfsterren hotel van Jumeirah. Het gaat dus om luxe appartementen en hotelkamers.

Waar: Sathorn

Wie: Country Group Development

Hoe hoog: 305 meter (74 verdiepingen)

Bevat onder meer: luxe appartementen en twee hotels

Verwachte opleverdatum: 2017

Dat waren de hoogste gebouwen van Bangkok van meer dan 300 meter die momenteel in aanbouw zijn of in de planning liggen. Dat wil niet zeggen dat er elders niet doorgebouw wordt. Ook appartementengebouwen rijzen als paddenstoelen uit de grond.

Magnolia Ratchadamri

Naast Ratchadamri BTS wordt op dit moment Magnolia Ratchadamri gebouwd. Toekomstige bewoners hebben een fraai uitzicht op het RBSC (de luxe sportvelden van Bangkok met onder meer een golfbaan en een paardenrenbaan). Daarnaast komt er een Waldor Astoria in het gebouw.

Waar: Pathum Wan

Wie: Magnolia Finest Corporation Limited

Hoe hoog: 242 meter (60 verdiepingen)

Bevat onder meer: appartementen en het Waldorf Astoria hotel

Verwachte opleverdatum: 2016

Canapaya Residences

Een nieuw project aan Rama 3 Road, waarbij toekomstige bewoners een uitzicht hebben over de Chao Phraya rivier. Naast appartementen komt er in Canapaya Residences ook een hotel en zelfs een winkelcentrum. Daarnaast wordt er een haventje aangelegd, zodat jachten en cruiseboten hier aan kunnen leggen.

Waar: Bang Kho Laem

Wie: Canapay Property

Hoe hoog: 250 meter (57 verdiepingen)

Bevat onder meer: appartementen, winkelcentrum en een haventje

Verwachte opleverdatum: 2018

Menam Residences

Opnieuw een project aan de rivier. Ditmaal Menam Residences, waarbij Menam natuurlijk rivier in het Thai betekent. Dit wordt niet alleen een appartementengebouw, maar ook de plek voor een nieuw vijfsterren hotel en meerdere restaurants en bars. De bouw vindt plaatst vlak bij Asiatique, waardoor het een mogelijk interessant project is voor bewoners en toeristen.

Waar: Bang Kho Laem

Wie: Menam Residences Co Ltd.

Hoe hoog: 225 meter (59 verdiepingen)

Bevat onder meer: appartementen, vijfsterren hotel en bars en restaurants

Verwachte opleverdatum: 2017

hoogste gebouwen van Bangkok
Marque Sukhumvit

Marque Sukhumvit

Ook op Sukhumvit wordt nog volop gebouwd. Een van de projecten daar is Marque Sukhumvit, naast BTS Phrom Phong. En dat betekent dat bewoners makkelijk toegang hebben tot het luxueuze winkelcentrum The Emporium.

Waar: Wattana

Wie: Major Development Co Ltd.

Hoe hoog: 222 meter (50 verdiepingen)

Bevat onder meer: appartementen, bars en restaurant

Verwachte opleverdatum: 2017

The Bangkok Sathon

Naast BTS Surasak verrijst op dit moment The Bangkok Sathorn. Aangezien het gebouw naast de tolweg komt te liggen, kunnen bewoners gemakkelijk de beruchte files van Sathorn ontwijken. Sathorn zelf is een rustige wijk met veel kantoren en hoge gebouwen. Zoek je vermaak? Dan kun je natuurlijk naar Silom gaan.

Waar: Sathorn

Wie: Land and Houses

Hoe hoog: 189 meter (55 verdiepingen)

Bevat onder meer: appartementen

Verwachte opleverdatum: 2016

Noble Phloenchit

Een ander megaproject aan Sukhumvit is Noble Ploenchit. De naam zegt het al: het immense gebouw verrijst op dit moment naast BTS Ploen Chit. In dit gebouw komen zwembaden, een fitness en een sauna. Toekomstige bewoners kunnen wandelen naar Central Chidlom en Central Embassy. Daarnaast biedt Ploen Chit de keuze uit veel restaurants en bars.

Waar: Ploen Chit

Wie: Noble Development

Hoe hoog: 185 meter (82 verdiepingen)

Bevat onder meer: appartementen

Verwachte opleverdatum: 2016

Lees ook