F De indrukwekkende heuvels van Loei (video) - Hier is Thailand.nl
heuvels van loeiIsaan Ontdek Thailand 

De indrukwekkende heuvels van Loei (video)

Thailand trekt ontzettend veel toeristen. Toch is het wel degelijk mogelijk om van de gebaande paden te gaan. Bijvoorbeeld in de heuvels van Loei in de Isaan.

Het noordoosten van Thailand wordt ook wel de Isaan genoemd. Voorheen was het de armste regio van het land, maar ook daar heeft de tijd niet stilgestaan. Vooral de steden ontwikkelen zich in een razend tempo.
heuvels van loei
Het leven op het platteland daarentegen is nog net zo als dertig jaar geleden, maar ook hier heeft ieder gezin een televisie, internet en een smartphone.

Flora en fauna

Loei is een van de provincies in de Isaan en grenst in het noorden aan Laos. Vanuit Bangkok is het met Nok Air slechts een uurtje vliegen naar de pittoreske provinciehoofdstad. Vanuit daar kun je de omgeving verkennen. Een van de hoogtepunten in deze regio is Chiang Khan, maar ook de heuvels van Loei zijn erg mooi om te zien als je van flora en fauna houdt.

Je kunt hier lekker wandelen of fietsen door het heuvelachtige landschap. Hier waan je jezelf in het echte Thailand. De locals groeten je met een glimlach en zijn ontzettend gastvrij. In de Isaan kom je tot rust en je zult zien dat je hier nauwelijks buitenlandse toeristen tegenkomt. Thaise toeristen daarentegen wel. Helemaal in de maanden november, december en januari, als het in de heuvels van Loei flink af kan koelen.

Nog meer cultuur

Als je zelf van plan bent in deze periode te gaan, dan raad ik je aan om in ieder geval een trui mee te nemen. In de ochtend en avond kan het er namelijk fris zijn. Je kunt onder meer naar de top van de Phu Pa Po trekken om daar van een fabelachtig uitzicht te genieten. Behalve de prachtige omgeving vind je in Loei ook veel cultuur in de vorm van mooie tempels.

Zoals gezegd vlieg je in een uurtje vanaf Don Mueang Airport naar Loei. Je kunt er ook voor kiezen om met de trein of bus te gaan. Het prijsverschil is tegenwoordig minimaal, dus ik raad je aan om lekker te gaan vliegen en tijd te besparen, zodat je langer van de heuvels van Loei kunt genieten.
Lees ook

%d bloggers liken dit: