fbpx
duurste steden van ThailandBangkok Chiang Mai Pattaya Phuket Uitgelicht 

De duurste steden van Thailand

Hou je ervan om tijdens je vakantie niet te veel uit te geven? Dan zou ik steden als Bangkok, Phuket, Pattaya en Chiang Mai links laten liggen. Dit zijn de duurste steden van Thailand.

Dat je in Bangkok meer betaalt voor eten op straat, een hotelkamer of een drankje, zal niemand verbazen. Het is de hoofdstad van Thailand en die zijn over het algemeen duurder dan de andere plekken. Dat is overal in de wereld zo.

Dat Pattaya en Phuket tot duurste steden van Thailand behoren is ook niet zo vreemd. Al decennia zijn dit plekken waar toeristen massaal neerstrijken. En toeristen drijven altijd de prijzen op. Een kwestie van marktwerking, van vraag en aanbod. De vraag is groot, dus de prijzen stijgen.

Dat Chiang Mai in dit rijtje voorkomt is voor velen wel een tegenvaller. Chiang Mai stond bekend als de uitvalbasis voor iedereen die van een rustige en wat goedkopere vakantie houdt. Er waren nog niet zoveel toeristen en de prijzen waren billijk.

Duurste steden van Thailand

Ik streek er tot voor een twee jaar geleden regelmatig neer. Ik was dan een paar dagen in Bangkok en trok dan door. Het wijkje Nimman was mijn favoriete plek.

Tot mijn ontsteltenis zag ik elk jaar de prijzen stijgen. Een hotelkamer die voorheen 800 baht kost per nacht, daar betaal ik nu 1200 voor. En het is nog steeds dezelfde kamer.

duurste steden van Thailand

Ook eten en drinken werd in rap tempo duurder. Een halve liter bier (Leo) kostte vijf jaar geleden 80 baht, nu krijg je daar niet eens een gewoon (0,33 cl) voor.

Ik constateerde twee jaar geleden dat ik tijdens mijn verblijf in Chiang Mai uiteindelijk net zo duur uit was als in Bangkok. En dus heb ik nu een andere favoriete bestemming.

Lees ook