fbpx
drijvende markt van Damnoen SaduaBangkok Ontdek Thailand 

De drijvende markt van Damnoen Saduak (video)

Een bezoekje aan de drijvende markt van Damnoen Saduak in de buurt van Bangkok kan niet in je programma ontbreken als je Thailand bezoekt. Het  is een van de populairste excursies in Thailand.

De belangrijkste drijvende markt van Bangkok is die van Damnoen Saduak. Deze ligt op ongeveer 80 kilometer van de stad. Op de Damnoen Saduak varen handelaren met hun bootjes door de kanalen heen en weer . Vanuit platte bootjes brengen zij fruit, eten en andere koopwaar aan de man/vrouw.

Waar, hoe en wanneer?

Damnoens Saduak is oorspronkelijk de naam van het kanaal die is gegraven tijdens het bewind van koning Rama IV. Hij liet dit kanaal graven om de Taachin rivier en de Maeklong rivier met elkaar te verbinden.

’s Ochtendsvroeg is de beste tijd om de Damnoen Saduak markt te bezoeken. Dan is er namelijk de meeste bedrijvigheid te zien. De Damnoen Saduak markt is dagelijks geopend, vanaf 7 uur in de morgen.

drijvende markt van Damnoen Sadua

De meeste hotels en reisbureautjes in Bangkok kunnen een excursie naar de Floating Market voor je regelen. Maar je kunt ook op eigen houtje gaan. Je bereikt de drijvende markt van Damnoen Saduak met de bus vanaf de Southern Bus Terminal (Sai Tai) naar Samut Songkhram Ratchaburi of per taxi. Er worden vanuit Bangkok naar de Damnoen Saduak markt ook tours aangeboden in combinatie met een fietstocht.

Video van de drijvende markt van Damnoen Saduak

Om alvast een impressie te krijgen wat allemaal gaat zien, bekijk onderstaande video.

Lees ook

%d bloggers liken dit: