fbpx
chiang mai night safariFlora en fauna Laatste nieuws 

Chiang Mai Night Safari: niet zo mooi als het lijkt

De Chiang Mai Night Safari is een trekpleister in Chiang Mai. Zoals de naam doet vermoeden, kun je ’s nachts naar de dierentuin. Dat is een hele andere ervaring ten opzichte van overdag. Maar niet alles is zo mooi als dat het lijkt…

Overigens is de Chiang Mai Night Safari niet alleen ’s nachts toegankelijk. Overdag kun je er ook terecht. In beide gevallen betaal je 800 baht per persoon. Een kaartje voor de walking zone, waar je dus gewoon langs de kooien loopt, kost echter maar 100 Thaise Baht.

De laatste tijd worden er echter ook in Chiang Mai Night Safari steeds meer misstanden ontdekt. Niet alleen op Facebook komen steeds meer berichten voorbij hoe slecht sommige dieren worden verzorgd ook als je de TripAdvisor-pagina van de Night Safari bezoekt. Hier wordt onder andere beklag gedaan over de te kleine hokken waarin de tijgers worden gehouden.
chiang mai night safari

Tijgertempel

Na het schandaal van de tijgertempel in Kanchanaburi lijkt elk dierenpark onder een vergrootglas te liggen. Toeristen vanuit verschillende landen laten hun licht schijnen op misstanden omtrent de zorg voor de dieren.

Dit betekent natuurlijk niet dat dit dierenpark automatisch ook gesloten wordt, echter is het wel belangrijk dat wij als toeristen hier een rol in blijven spelen. Zonder een kritisch oog op wat gangbaar en acceptabel is zullen dit soort dierenparken altijd blijven bestaan.

Als je denkt dat je al toerist geen grote rol speelt dan heb je het volledig mis. Wij als toeristen kunnen er juist voor zorgen dat dieren een goed leven hebben en zijn daar zeker verantwoordelijk voor. Als we met elkaar dierenparken waar dieren worden mishandeld boycotten kunnen we meer bereiken dan het maar oogluikend toelaten.

Alles voor de foto’s? Niet dus!

Ook als je misschien geen dierenactivist bent heeft ieder wel degelijk een verantwoordelijke rol hierin. Dieren kunnen niet voor zichzelf opkomen en dit betekent dat iemand anders dat wel moet doen. Tijgers horen niet in smalle hokjes gestopt te worden puur omdat toeristen een leuke foto willen op instagram. Dieren moeten niet afschrikken als hun zogenoemde trainer eraan komt lopen.

De Chiang Mai Night Safari bestaat alleen nog omdat jij en ik er een kaartje voor kopen. Laten we er bij deze voor zorgen dat jij en ik in ieder geval niet meer verantwoordelijk zijn voor hun inkomsten door de volgende keer geen kaartje meer te kopen.

Lees ook

%d bloggers liken dit: