fbpx
Uitgelicht 

De beste apps voor een bezoek aan Bangkok 

Tegenwoordig is er geen reden om te verdwalen in vertaling tijdens een reis in Bangkok. Dankzij een steeds groter wordende rijkdom aan ingenieuze mobiele apps kunnen bezoeken aan internationale bestemmingen zoals Thailand gemakkelijker en beter worden.

Van taalvertaling tot lokale gebeurtenissen, apps geven bezoekers een insider-voordeel en zijn tweetalig om op te starten. Het is dus zeker slim om het goedkoopste sim only abonnement af te sluiten en een smartphone te kopen om vervolgens de onderstaande apps te downloaden op je mobiel voordat je op het vliegtuig naar Bangkok stapt! 

IHG Translator

Thai is slechts een van de tientallen talen op de voor Apple Watch geschikte IHG Translator. Een voorgeprogrammeerd Engels-naar-Thais uitdrukkingenwoordenboek bevat vier verschillende situationele opties voor elke uitdrukking, waaronder formeel, informeel, straattaal en gek.

Als je eenmaal hebt besloten welke het beste bij de gelegenheid past (de letterlijke Engelse vertalingen voor “gek” zijn hysterisch), kun je naar de gesproken uitspraak luisteren in de normale of langzame audiomodus. Mogelijk kun je ook van Nederlands naar Thais vertalen met behulp van IHG Translator! 

Nostra

Nostra is een supergeladen kaart-app en zit boordevol functies voor zowel de lokale bevolking als toeristen. Behalve dat het je laat weten welke wegen verstopt zijn met verkeer of afgesloten zijn, en de beste routes voor het openbaar vervoer naar je bestemming (inclusief boot), laat het je de locaties van festivals en speciale evenementen, tempels en zelfs openbare toiletten weten. Een bijzonder waardevol hulpmiddel tijdens de nieuwjaarsviering van april, Songkran, wanneer mensen elkaar met water overgieten, zodat je de natte plekken gemakkelijk kunt vinden of juist kunt vermijden.

Wongnai

Deze zeven jaar oude app is eigenlijk het Yelp van Thailand, met de nadruk op restaurants en eten. Locaties en beoordelingen worden uitgesplitst naar keukencategorie, locatie en zelfs specifiek gerecht, terwijl speciale aanbiedingen en zelfs een bezorgservice beschikbaar zijn met een tikje.

Hoewel de interface van Wongnai op Engels kan worden ingesteld, zijn veel beoordelingen in het Thais geschreven, dus maak er goed gebruik van je tweetalige hotelconciërge. Bonus: er is ook een sectie voor spa-, schoonheids- en gezondheidslocaties.

Grab

De Thaise regering ontwikkelt een officiële taxi-app en -service en fronst de wenkbrauwen over de technisch illegale maar nog steeds in gebruik zijnde Uber. In de tussentijd is Grab de favoriete taxidienst van de inwoners van Bangkok. Grab biedt verschillende vervoerswijzen, waaronder taxi’s en privéauto’s.

In mei 2017 lanceerde Grab ook GrabBike, een motortaxi-service, die vooral handig is voor korte afstanden wanneer tijd van essentieel belang is en je moet weven rond het legendarische verkeer van Bangkok.

BK Now

Als het geweldig is en het op het moment gaande is, dekt het gratis wekelijkse Engelstalige BK Magazine het. Hun gestroomlijnde, essentiële begeleidende app geeft je de laatste details over wat er te doen is, waaronder kunsttentoonstellingen, festivals, concerten, feesten en het nachtleven, plus recensies van de nieuwste en coolste restaurants, bars en winkels. Leef in het nu met behulp van BK Now! Met deze app zul je op de hoogte blijven van de leukste uitjes en bezienswaardigheden in Bangkok. 

Lees ook