fbpx
Thaise eilandenEilanden Ontdek Thailand 

De beroemde Thaise eilanden (video)

Dat Thailand een prachtig vakantieland is, hoef ik je niet meer te vertellen. Een van de vele toeristische trekpleisters zijn de schitterende Thaise eilanden.

Thailand telt nogal wat eilanden. Verreweg de meeste vind je in het zuiden van het land.

Een korte opsomming van de meest populaire Thaise eilanden: Koh Samui, Phuket, Koh Phangan, Koh Tao, Koh Phi Phi, Koh Chang. En dan vergeet ik nog Koh Samed, Koh Lanta en ga zo maar door.

In de eerste plaats beeld je jezelf witte stranden en helderblauw water in. Hier kun je heerlijk zonnen, lekker relaxen of zwemmen.
Thaise eilanden

Maar je kunt vaak meer doen. Op de populaire stranden van de Thaise eilanden kun je parasailen, een jetski huren of op de welbekende banaan achter een speedboot gaan zitten.

Snorkelen en duiken op de Thaise eilanden

Snorkelen en duiken zijn andere populaire bezigheden waarvoor veel toeristen naar Thailand komen. Bij de vele reisbureautjes kun je snorkel- en duiktrips boeken naar schitterend koraal op zee.

Ook bestaat de mogelijkheid om je duikbrevet te halen, zodat je echt diep het water in kunt gaan. Hier zie je vaak scholen vissen voorbij komen in de meest fraaie kleuren die je jezelf maar kunt bedenken.

De beste eilanden om te duiken? Dat zijn toch wel Koh Tao, Koh Lanta en Koh Chang. Phuket en Koh Samui zijn verreweg het meest toeristisch met een uitgebreid nachtleven.

En dan vergeet ik nog de wereldberoemde Full Moon Party op Koh Phangan, die iedere maand tienduizenden jongeren naar het eiland trekt die van ’s avonds tot ’s morgens vroeg helemaal uit hun dak gaan. Op zoek naar rust? Die vind je vooral op Koh Phi Phi en Koh Tao.

De Thaise eilanden bieden dus voor ieder wat wils. Dat zie je wel in de video hieronder. Drie minuten lang wegdromen over dat kristalblauwe water en die wuivende palmbomen…

Lees ook

%d bloggers liken dit: