fbpx
de andere kant van thailandUitgelicht Video's 

De andere kant van Thailand (video)

de andere kant van thailandIn de video de andere kant van Thailand zie je de Nederlandse vlogger Grietje die tijdens haar vakantie van Sukhothai naar Udon Thani reist. Een niet alledaagse route voor toeristen.

De meeste vakantiegangers in Thailand kiezen er namelijk voor om in Bangkok, Chiang Mai en dan in het zuiden op een van de eilanden te verblijven. Ook Pattaya en Hua Hin zijn populaire hotspots voor toeristen. De andere kant van Thailand is Sukhothai.

Prachtige cultuur

Hier vind je cultuur, heel veel cultuur. Het is namelijk een van de oude hoofdsteden van Siam, zoals Thailand eerder heette. In Sukhothai zie je veel van de rijke geschiedenis van het land dankzij het door de Unesco beschermde werelderfgoed. Binnen de muren van het Historical Park Sukhothai bevinden zich de overblijfselen van het koninklijk paleis en 26 tempels, waarvan Wat Mahathat de grootste is. In het gebied om het centrum bevinden zich binnen een straal van vijf kilometer nog 70 andere historische locaties.

In het Engels legt Grietje uit wat ze zoal tegenkomt tijdens haar trip. De andere plaats die ze in deze video van de andere kant van Thailand aandoet is Udon Thani. Dit is een van de grotere steden in de Isaan – het noordoosten van Thailand. Voorheen was het verschil tussen Bangkok en de Isaan enorm, maar de tijden zijn veranderd.

De andere kant van Thailand

Ook in Udon Thani kom je tegenwoordig winkelcentra en hoge appartementengebouwen tegen. Laos is niet ver weg en rondom de stad vind je veel bossen en bergen. Laat je inspireren door deze video om eens van de gebaande paden af te wijken en andere gebieden in Thailand te bezoeken. Ik weet zeker dat je aangenaam verrast bent over wat je er allemaal tegenkomt.

Dit is het echte Thailand, met vriendelijke mensen, prachtige cultuur en andere mooie ervaringen voor een onvergetelijke reis.

Lees ook