fbpx
De andere kant van de Full Moon PartyAchtergrond Uitgelicht 

De andere kant van de Full Moon Party

De andere kant van de Full Moon PartyOuders opgelet: wilt u weten wat uw kind zoal uitspookt op vakantie in Thailand? Zie hier: de andere kant van de Full Moon Party op Koh Phangan.

Ooit was Koh Phangan namelijk een idyllisch eilandje in de Golf van Thailand. Van toerisme hadden ze hier nog nooit gehoord en de kost werd hoofdzakelijk gewonnen met visserij. Tot 1983, want toen veranderde het eiland in een waar backpackerparadijs. En waar backpackers komen, daar wordt natuurlijk gevierd. Waar vier je feest? Op het strand.

Nacht van je leven

Zo ontstond de Full Moon Party, die zijn naam afleidt aan het moment waarop het feest gehouden wordt. Dat is namelijk iedere maand op de avond van – of een dag ervoor of erna – volle maan. De allereerste Full Moon Party trok slechts 20 tot 30 bezoekers, ergens in een houten keetje op het strand. Het had charme en al gauw ging het nieuws snel rond. Tegenwoordig trekken maandelijks zo’n 30.000 jongeren naar Koh Phangan om daar de nacht van hun leven te hebben.

Aan ieder succes kleeft vaak ook een nadeel. De andere kant van de Full Moon Party is het gevaar dat op de loer ligt. Er zijn namelijk veel problemen met alcohol en drugs. In de vroege ochten liggen veel jongeren voor Pampus op het strand. Om nog maar te zwijgen over het aantal inbraken in bungalowtjes en het aantal verwondingen dat feestvierders oplopen door rondzwervend glas, brandende touwen waar ze overheen springen en ga zo maar door.

De andere kant van de Full Moon Party

Tijdens de jaarwisseling in 2012 viel er zelfs een dode. Een jonge Britse toerist overleed toen hij getroffen werd door een verdwaalde kogel. De website Vice.com legde de andere kant van de Full Moon Party vast in een aantal foto’s. Want als de morgen is gekomen, dan ontaardt zich een waar slagveld op het strand van Haad Rin. Kijk en oordeel zelf.

Lees ook

%d bloggers liken dit: