fbpx
koh larnPattaya Uitgelicht 

Dagtrip vanuit Pattaya: het eiland Koh Larn

koh larnEen populaire dagtrip vanaf Pattaya is een bezoek aan Koh Larn (ook wel Ko Lan genoemd). Koh Larn is een idyllisch eilandje in de Golf van Thailand en ligt op slechts acht kilometer van de kust van Pattaya.

In Pattaya zelf is natuurlijk ontzettend veel te doen. Strandgangers kunnen hun hart ophalen op het strand in de populaire badplaats, of uitwijken naar het meer rustige Jomtien Beach of Naklua.

Voor wie echt een dag op een eiland wil zitten met helder water en witte stranden, is Koh Larn een prima bestemming voor een dagtrip. Het eiland is zo’n 4 kilometer lang en twee kilometer breed. Het is een heuvelachtig eilandje, voor een deel bedekt met tropisch bos. Het hoogste punt is 205 meter. Het eiland heeft twee kleine dorpjes: Ban Koh Larn en Ban Krok Makhan waar vakantiewoningen en restaurants staan.Met de boot

koh larn
Speedboot naar Koh Larn.

Er zijn veerboten die Koh Larn met het vasteland verbinden. Met een veerboot ben je ongeveer in 40 minuten over. De veerboten vertrekken dagelijks vanuit Zuid-Pattaya van de Bali Hai pier tussen 7:00-18:30, de prijs voor een enkeltje is 30 baht. Voor 60 baht heb je dus een retourtje.

Je kunt er ook voor kiezen om met een aantal mensen een speedboot vanaf bijvoorbeeld Pattaya of Jomtien te huren. Die prijzen liggen uiteraard hoger, maar het vervoer gaat wel stukken sneller.

Westkust van het eiland

De meeste van de stranden van Koh Larn liggen aan de westelijke kant. Het meest bezochte strand is Tawaen Beach, je vindt daar ook een kleine haven. Andere stranden zijn Tonglang Beach, Ten Beach, Samae Beach en Naon Beach.

Koh Larn is erg toeristisch, waardoor het er vaak ook erg druk is. Steeds meer Russische, Chinese en Indiase toeristen weten ook te weg hierheen te vinden. Vaak blijven zij wel op de populaire stranden. Wil je toch naar Koh Larn, maar zoek je meer rust? Huur dan een motorbike op het eiland en rijd naar een rustiger strandje. Heus, ook die zijn er te vinden.

Hieronder een video-impressie over Koh Larn:
Lees ook

%d bloggers liken dit: