fbpx
regen in ThailandNieuws Uitgelicht 

Er valt dagenlang regen in Thailand

Dit zijn niet de berichten die je wilt horen tijdens je vakantie, maar de komende dagen valt er veel regen in Thailand. Vooral het zuiden en het noorden krijgen het zwaar voor de kiezen.

In het noorden krijgen ze te maken met uitlopers van tropische storm ‘Wipha’ die over zuid-China en Vietnam trekt. Dat gaat gepaard met heel veel regen en wind. Naar verwachting blijven er kans op flinke regenbuien tot 10 augustus.

In het zuiden is er in deze tijd sprake van de moesson en die brengt de komende zes dagen veel regen naar de Andaman Zee. Alle eilanden die daar liggen kunnen te maken krijgen met overvloedige regenval.

Dat kan zo snel gaan, dat ik korte tijd er een woeste stroom van water ontstaat die alles op zijn weg meesleurt. Pas dus goed op als je jezelf verplaatst tijdens deze buien. En houdt ook de weerverwachtingen in de gaten.

Regen in Thailand

Dit is de vakantieperiode in de lage landen. Maak het is ook regenseizoen in Thailand.

Dit duurt van pak ‘m beet juni tot en met eind oktober. In het regenseizoen valt weliswaar meer neerslag dan in de andere seizoenen, maar de regenbuien zijn vaak kort en hevig. Tussendoor en vooral in de ochtend komt regelmatig de zon door.

regen in Thailand

De Golf van Thailand, de kant waar het populaire eiland Koh Samui ligt, wijkt hier iets van af. De moessonperiode valt hier wat later, namelijk van september tot en met december.

Ziek worden tijdens je vakantie, dat wil je niet. Maar als er dagenlang regen valt in Thailand dan liggen er diverse ziektemakers op de loer. Lees daar hier meer over.

Lees ook

%d bloggers liken dit: