fbpx
Flora en fauna Uitgelicht Video's 

Daarom niet op een olifant rijden in Thailand (video)

We waarschuwen er vaak voor. Ga niet op een olifant rijden in ThailandHelaas stijgt het aantal toeristen bezoeken aan deze parken nog steeds. Vandaar deze video, die je waarschijnlijk op andere gedachten brengt. 

Eerder berichtten we al dat het aantal toeristen dat olifantenparken bezoekt in Thailand met 30% is gestegen, zo blijkt uit een onderzoek van dierenwelzijnsorganisatie World Animal Protection.

En dat volgens de dierenwelzijnsorganisatie ruim 80% procent van de olifanten slecht behandeld wordt of zelfs mishandeld

Geweld en intimidatie

Het ziet er idyllisch uit. Samen met z’n tweetjes op de rug van Jumbo door de jungle van Thailand trekken. Zoals de Thai dat 1.000 jaar geleden ook al deden. Dus is het begrijpelijk dat veel toeristen dit willen doen. Alleen, sta even stil bij de geschiedenis van het beest.

Een olifant laat namelijk niet zomaar toe dat iemand op zijn nek gaat zitten en hem gaat berijden. Om te zorgen dat het 4.000 kilo zware beest dat wel toelaat, wordt het dier afgericht. En dat gaat met heel veel geweld en intimidatie zoals je op onderstaande video kunt zien.

Sasin Tipchai via Pixabay

Niet olifant rijden in Thailand

Een olifant heeft al heel wat geleden voordat hij zo tam is (lees: bang) dat hij niets meer durft te ondernemen tegen degene die hem berijdt of zijn ‘verzorger’.

De video is zo gruwelijk, dat ik er niet over wil vertellen. Kijk zelf maar. En oordeel dan zelf of je nog op olifant wil rijden tijdens je vakantie in Thailand.

Onze tip: Als je bij een olifantenkamp komt en je mag er ritjes maken op het enorme beest… Draai dan om. Ga er niet aan meedoen. Je houdt het kwellen en martelen van de olifant in stand

Lees ook