fbpx
gouden driehoekOntdek Thailand Rest van Thailand 

Cultuur snuiven in de Gouden Driehoek (video)

Als je cultuur wilt snuiven in Thailand, dan is een bezoek aan de beroemde en beruchte Gouden Driehoek een must. Ideaal tijdens een dagtrip vanuit de stad Chiang Mai.

De meeste toeristen die naar Thailand gaan vliegen of reizen met de trein weliswaar naar het noorden van het land, maar blijven hangen in Chiang Mai.

Ook een erg leuke stad, maar het gebied biedt zoveel meer. Bijvoorbeeld Chiang Rai, vanuit waar je een dagtrip kunt maken naar de Gouden Driehoek, het grensgebied van Thailand, Laos en Myanmar.
gouden driehoek

Chiang Rai

Hier kun je pas echt cultuur ontdekken. Dit gebied is vooral bekend vanwege de opiumhandel, maar er is veel meer te zien. Chiang Rai zelf is trouwens ook de moeite waard.

Tijdens het maken van de dagtrip naar de Gouden Driehoek kom je sowieso langs de beroemde witte tempel, Wat Rung Khun. Verder maak je een stop bij lokale marktjes, waar je voor weinig allerlei heerlijke snacks kunt kopen.

Eenmaal bij de Gouden Driehoek maak je een tocht over de machtige Mekong rivier. Vanaf het water krijg je een goed beeld van het gebied. Verder heb je de kans om even kort voet aan de grond te zetten in Laos, op het eilandje Koh Don Sao. Ook hier kun je snuffelen tussen de vele souvenirs die je aan worden geboden.

Myanmar

Verder kom je ook bij de grensovergang met buurland Myanmar. Hoewel je niet in het land zelf komt, krijg je wel een goed beeld van de bevolking. Hier zie je trouwens veel bedelende kinderen.

Hoe cru het ook klinkt: geef hen niets, want vaak is het een georganiseerde bende die de kleintjes er op uit stuurt om geld af te troggelen van onwetende toeristen.

In de onderstaande video krijg je een goed beeld wat je allemaal kunt verwachten als je een dagtrip naar de Gouden Driehoek in het noorden van Thailand maakt.

Lees ook