fbpx
Rest van Thailand Uitgelicht 

Cultuur opsnuiven in noordelijk Nan

Nan is een stadje in de vallei van de rivier Nan in het noorden van Thailand en grenst aan buurland Laos. Het is een oude stad met veel Lannathai geschiedenis.

Wellicht heb je er nog nooit van gehoord. Of ken je de naam misschien wel, maar weet je eigenlijk niet zo goed wat je jezelf er van voor moet stellen. Het is ook een redelijk onbekende toeristische bestemming.

De laatste jaren ontdekken steeds meer Thai het gemoedelijke stadje, maar buitenlandse toeristen kom je er nog niet heel veel tegen.

Nan tempelDe geschiedenis van Nan gaat ver terug tot in de 14de eeuw. Het stadje heeft in de loop der eeuwen een hoop meegemaakt en behoort pas sinds 1931 volledig tot Thailand. In Nan kun je nog steeds delen van de oude stadsmuur en veel oude tempels uit de Lanna-periode bewonderen.

Wat kun je zoal doen in Nan?

Vooral cultuurliefhebbers komen hier aan hun trekken. Houd je meer van het nachtleven? Dan kun je dit stadje maar beter links laten liggen. Op een paar barretjes na is er dan ook weinig te beleven.

Een van de culturele hoogtepunten is het Nan National Museum. Het is een van de meest actuele musea van Thailand met eveneens een Engelse beschrijving bij de items. Je komt hier vooral provinciale culturele voorwerpen tegen.

Verder kun je zoals eerder gezegd hier veel tempels bezichtigen. Wat Phumin is verreweg de meest beroemde tempel van de stad. Deze tempel is in Lanna-stijl gebouwd in 1596. Vooral de aankleding is erg indrukwekkend om te zien.

Hoe kom je er?

Prijsvechter Nok Air vliegt drie keer per dag van Don Mueang Airport in Bangkok naar Nan. Het vliegveld ligt zo’n anderhalve kilometer van het centrum. Verder is de stad met de trein of bus bereikbaar vanuit steden als Bangkok en Chiang Mai.

Lees ook

%d bloggers liken dit: