fbpx
culinair genieten op straatEten en drinken Praktische informatie Uitgelicht 

Culinair genieten op straat in Thailand

Wie Thailand zegt, denkt meteen aan streetfood. Dit is het land bij uitstek waar culinair genieten op straat geen schande is. En de prijs? Absoluut een lachertje.

Toen ik voor de allereerste keer in Thailand (zelfs in Azië) kwam, verbaasde ik mij over zoveel zaken. Alsof ik in een compleet andere wereld terecht was gekomen. Als ik nu terug denk wat mij het meest is bijgebleven, dan is dat toch wel het eten op straat.

Ik verbleef in Bangkok en zag echt overal mensen culinair genieten op straat. Terwijl mij voor mijn reis door de arts van de GGD was verteld dat ik maar beter niet op straat kon gaan eten. ‘Daar word je geheid ziek van’, benadrukte de arts.

Zo lekker en vers!

Maar, dacht ik bij mezelf, waarom zitten er dan zoveel mensen overal te eten? Uiteindelijk trok ik de stoute schoenen aan en bestelde ik ergens een bord Pad Thai – uiteraard bij een kraampje waar het in het Engels aangegeven stond.

Ik wist niet wat ik proefde. Zo lekker! Zo vers! En maar 40 baht (1 euro). Dat was voor mij echt een eye opener. Vanaf dat moment werd culinair genieten op straat een onderdeel van mijn verblijf in Thailand.

culinair genieten op straatVandaag de dag staat het internet vol met informatie over streetfood – vooral waar het absoluut hemel op aarde is.

Nu woon ik alweer drie jaar in dit prachtige land en eet met grote regelmaat op straat. Natuurlijk, mijn maag is er gewend aan geraakt. Maar ik kan het iedereen van harte aanbevelen.

Bij deze een paar tips voor culinair genieten op straat:

  • Als je voor het eerst in Thailand komt en nog niet zo bekend bent met streetfood, dan is het aan te raden om te kiezen voor een kraampje waar het druk is. De omloop van het eten is hier hoog, waardoor je altijd vers eet.
  • Ligt het vlees of de vis al uren in de zon of ziet het er echt vies uit? Sla het dan over. Er is altijd een ander stalletje in de buurt.
  • Probeer verschillende gerechten, ook als je het niet kent.
  • Staat er geen menu in het Engels? Geen punt, met een beetje handen- en voetenwerk kom je al een heel eind.
  • De laatste – en wellicht belangrijkste – tip: geniet van het eten!

Lees ook

%d bloggers liken dit: