fbpx
coronavirus in thailandMedisch Uitgelicht 

Coronavirus in Thailand: wat moet je weten?

Na de uitbraak in China was het een kwestie van tijd tot het Coronavirus in Thailand aangetroffen werd. Wat moet je weten als je op het punt van vertrek naar Thailand staat of er al bent?

Om te beginnen: het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Thailand niet aangepast. Op de website van de Belgische autoriteiten wordt wel gewaarschuwd voor het Coronavirus in Thailand.

Het aantal gevallen van het virus in Thailand is de afgelopen dagen opgelopen tot 14. De meeste patiënten zijn Chinese toeristen uit de provincie Hebei – de regio die het zwaarst getroffen is.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Labquip Malaysia Sdn Bhd (@labquipofficial) op

Thailand populair onder Chinese toeristen

De reden waarom juist Thailand met zo veel gevallen te maken krijgt is simpel. Vlak voor en tijdens het Chinees Nieuwjaar reisden veel Chinezen af naar Thailand voor hun vakantie aangezien het een enorm populaire bestemming is.

De kans is dan ook aanzienlijk dat het aantal besmettingen de komende dagen/weken verder oploopt.

Ondertussen hebben de Thaise autoriteiten volgens eigen zeggen de nodige maatregelen getroffen. Maar wat kun je doen om het Coronavirus in Thailand zelf niet op te lopen?

Tips

De Belgische ambassade in Bangkok meldt het volgende: ‘Besmetting van mens tot mens is mogelijk. De ambassade raadt een strikte toepassing van hygiënemaatregelen aan, zoals een goede handhygiëne.

Als symptomen optreden zoals koorts, ademhalingsmoeilijkheden en/of spierpijn, wordt aanbevolen om zo snel mogelijk een arts te raadplegen.

Om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen wordt aangeraden :

– de website van de WHO te raadplegen: https://www.who.int/emergencies/diseases/novel-coronavirus-2019

– de website van het Instituut voor Tropische Geneeskunde te raadplegen : https://www.wanda.be/nl/landen/china/

– de instructies van de lokale overheden te volgen.’

Twijfel? Ga naar het ziekenhuis

Zorg er dus voor dat je regelmatig je handen reinigt en als je moet hoesten/niezen, dan doe je dat door de binnenkant van je elleboog tegen je mond te houden. Verder is het raadzaam een mondkapje te dragen.

En mocht je onverhoopt met een van de symptomen te maken krijgen, ga dan meteen naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis.

Lees ook

%d bloggers liken dit: