F Coronavirus in Thailand: wat moet je weten? - Hier is Thailand.nl
coronavirus in thailandUitgelicht 

Coronavirus in Thailand: wat moet je weten?

De wereld is in de ban van Covid-19. Maar wat is de situatie van het Coronavirus in Thailand? Een korte update.

Ben je op dit moment in Thailand? Dan is het net als in Nederland verstandig om de nodige maatregelen te treffen. Was je handen regelmatig, schud geen handen en hoest/nies in je ellenboog in plaats van in je handen.

Sta je op het punt van vertrek naar Thailand? Hou er dan rekening mee dat je als Nederlander zijnde ter observatie wordt gesteld na aankomst – supervisie zonder quarantaine. Ofwel, je mag wel naar buiten, maar je moet een ziektebestrijdingsfunctionaris op de hoogte stellen van de plaatsen die je bezoekt.

Op deze manier denken de lokale autoriteiten het onder controle te houden. Merk je na aankomst in Thailand dat je ziek wordt? Dan dien je dit meteen te melden, zodat er actie ondernomen kan worden.

Overigens is het aantal besmettingen in Thailand nog steeds laag, al valt te twisten over de daadwerkelijke cijfers. Tot nog toe zijn er slechts 114 mensen besmet geraakt met het Coronavirus. De verwachting is wel dat dit aantal de komende dagen snel toeneemt.

Wat merk je ervan of ga je merken?

Vooralsnog zijn alle winkelcentra en restaurants open. Alleen een aantal discotheken in Bangkok houdt voorlopig de deuren gesloten. Ook een aantal (sport)evenementen is afgelast.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over het Coronavirus in Thailand? Volg dan naast Hier is Thailand op sociale media ook Richard Barrow op Twitter. Hij tweet dagelijks voor toeristen bruikbaar nieuws in het Engels over het Coronavirus in Thailand.

Lees ook

%d bloggers liken dit: